Ο Ιάκωβος Πατεράκης φτιαγμένος απο Κρήτη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Ιάκωβος Πατεράκης φτιαγμένος απο ΚρήτηΟ Ιάκωβος Πατεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Υπήρξε μαθητής του μεγάλου Πρωτομάστορα της Κρητικής Μουσικής Κώστα Μουντάκη, από 6 – 14 ετών, με τον οποίο και απέκτησε πτυχίο Κρητικής Λύρας. 


 Η πρώτη δημόσια εμφάνιση σε ηλικία 6 ετών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στην πλατεία Κορνάρου με τον μεγάλο Δάσκαλο το 1981.

Είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τον εξίσου μεγάλο Δάσκαλο και Πρωτομάστορα Αθανάσιο Σκορδαλό, λόγω κοινής καταγωγής από το Σπήλι Ρεθύμνου. Το 2007 απέκτησε Δίπλωμα Κρητικής Λύρας από τον Λεωνίδα Κλάδο με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο. Παράλληλα με την Κρητική Λύρα ασχολήθηκε με την σπουδή της Ευρωπαϊκής Μουσικής, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά, αποκτώντας το πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Ακόμα έχει αποκτήσει πτυχίο και δίπλωμα πιστοποίησης Ηχολήπτη από το 2ο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Ηρακλείου.

 

Από το 1995 εμφανίζεται επαγγελματικά έχοντας συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής όπως οι : Βασίλης Σταυρακάκης, Αντώνης και Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Γιάννης και Γιώργης Ξυλούρης, Κωστής Αβυσσινός, Ross Daly, Γιώργης Βρέντζος, Γιώργος Μανωλάκης, Μιχάλης Πετσάκης κ.α. Έχει συμπράξει με Ινδούς μουσικούς (Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004) και σε πειραματικά project με τον David Eggar (Cello- ΗΠΑ), ενώ από το 2007 και μετά, σχεδόν κάθε χρόνο, εμφανίζεται σε Η.Π.Α. και Καναδά. Έχει δισκογραφικά πλούσιο έργο με αρκετές συμμετοχές που ξεχωρίζουν όπως το Ξαθέρι 2002, Δεν έχει αγάπη σύνορα (Αφοί Φραγκιαδάκη) , Λίθινο (Δ. Νεονάκης). Προσωπική Δισκογραφία : Φτιαγμένο από Κρήτη, Νοέμβριος 2013, που ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των world music charts of itunes. Διδάσκει Λύρα από το 2000 στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και σε Μουσικές Σχολές – Ωδεία.
Ο Ιάκωβος Πατεράκης, με το μοναδικό του παίξιμο, καταθέτοντας το συναίσθημά του, καταφέρνει να παρουσιάσει στο μουσικό καμβά του τόπου μας, παραδοσιακά ακούσματα διασκευασμένα με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος και χρώμα.
Ο Ιάκωβος Πατεράκης κατάγεται απο το ιστορικό κι πανέμορφο χωριό Σπήλι του Νομού Ρεθύμνης.Post Top Ad

.............