Γιορτή Παιδικού Βιβλίου με ποικίλες δράσεις στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Γιορτή Παιδικού Βιβλίου με ποικίλες δράσεις στα Χανιά

Γιορτάζουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βραβευμένοι συγγραφείς και μεταφραστές, Μαρία Αγγελίδου και Κώστας Πούλος, θα παρευρεθούν σε εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, σε ένα εορταστικό τριήμερο αφιερωμένο στην Ελληνική Μυθολογία, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συνάντηση με μαθητές σχολείων την Παρασκευή και τη Δευτέρα στο χώρο των Παιδικών Βιβλιοθηκών Σούδας και Σταλού.
Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στις 13.00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με θέμα: «Η αφήγηση της Μυθολογίας στα παιδιά του 21ου αιώνα» οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων, Μαρία Αγγελίδου και Κώστας Πούλος, μιλούν με γονείς και εκπαιδευτικούς για τη Μυθολογία και τη σχέση των ενηλίκων με το παιδικό βιβλίο.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας οι δράσεις και τα εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν, έχουν ως εξής:
-Κ.Π.Δ. ΠΑΧΙΑΝΩΝ:
•Πέμπτη 30 Μαρτίου: 10:00-11:30: Παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της συγγραφέως, Αργυρώς Ντουσάκη «Ο Μάριος και το ουράνιο τόξο».
•Παρασκευή 31 Μαρτίου: 10:00-11:30: Μουσική παρουσίαση του βιβλίου «Μια μέρα» της συγγραφέως, Κικής Στεφανίδου.
•Σαββάτο 1 Απριλίου: 10:30: «Διαβάζουμε και δραματοποιούμε παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν» με τη βοήθεια της Θεατρολόγου, Στέλλας Αγιασμενάκη.
•Τρίτη 4 Απριλίου: 10:30: Επίσκεψη των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου στο ΚΠΔ Παχιανών.
-Κ.Π.Δ. ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ:
•Πέμπτη 30 Μαρτίου: Επίσκεψη 30ου και 31ου Νηπιαγωγείων. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν ένα βραβευμένο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων σχετικά με την αξία του βιβλίου. Θα ακολουθήσουν τραγούδια και δραστηριότητες.
•Παρασκευή 31 Μαρτίου: Επίσκεψη του 29ου Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν το βραβευμένο με ΟΣΚΑΡ φιλμάκι μικρού μήκους κινούμενων σχεδίων “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Μόρις Λέσμορ”. Στη συνέχεια θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία.
•Σάββατο 1 Απριλίου: Όλα τα προγράμματα της ημέρας αυτής θα είναι αφιερωμένα στο παιδικό βιβλίο. -Κ.Π.Δ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ:
•Πέμπτη 30 Μαρτίου: 17:00, Πρόγραμμα με θέμα, “Κυνήγι λέξεων μέσα από τους μύθους του Αισώπου”, από τη δανειστική βιβλιοθήκη του Κέντρου και τη βιβλιοθηκονόμο, Τζιγκουνάκη Ελισσάβετ.
•Παρασκευή 31 Μαρτίου: 11:00, Το 4ο Δημοτικό Σχολείο επισκέπτεται το Κ.Π.Δ. Η συγγραφέας, Καλογεράκη Γναφάκη Μαρία, θα παρουσιάσει “ο Αίσωπος μας η πατρίδα των παραμυθιών μας”.

χανιωτικα νεα

Post Top Ad

.............