Ξεκινάει η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ξεκινάει η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου.

Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου με σκοπό τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, ξεκινάει τις επόμενες ημέρες με τη διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου.
Ειδικότερα, οι κομποστοποιητές θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση σε νοικοκυριά των περιοχών της Ν. Αλικαρνασσού, των Μεσαμπελιών, των Βασιλειών, της Φορτέτσας, του Αγ. Ιωάννη, των Σταυρακίων, των Γουρνών, του ΠΑΓΝΗ, κ.α., περιοχών όπου υπάρχουν μονοκατοικίες με κήπο ή/και παρτέρια και μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνει τους πολίτες και θα απαντά σε πιθανές απορίες τους, καθώς επίσης και θα ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.


Βασικός στόχος της ενέργειας, είναι η ουσιαστική μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί μέσα από τα στοιχεία αποκομιδής των πράσινων κάδων, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.
Η διαδικασία απόκτησης οικιακού κομποστοποιητή προβλέπει την κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης από κάθε ενδιαφερόμενο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ηρακλείου (εδώ: https://www.heraklion.gr/municipality/compost.html) στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του δημότη, όπως επίσης και οι όροι χρήσης και συνεργασίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.
Η διαδικασία θα μπορεί να γίνει και μέσω των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Τοπικών Συμβουλίων της κάθε περιοχής και θα ισχύσει η σειρά προτεραιότητας με τον αριθμό πρωτοκόλλου της κάθε αίτησης. Η παράδοση των κομποστοποιητών, θα γίνει από το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου.
Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανωθεί ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους, με σκοπό την παροχή χρήσιμων πληροφοριών και οδηγιών για την σωστή και αποδοτική χρήση τους.

Post Top Ad

.............