Παρουσιάζεται το βιβλίο ( Βαραδέρο ) στα Χανιά την Παρασκευή 31 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παρουσιάζεται το βιβλίο ( Βαραδέρο ) στα Χανιά την Παρασκευή 31 Μαρτίου


Μια τοιχογραφία χαρακτήρων της κρίσης που διανύουμε και που ηθογραφούν τον ίδιο τον άνθρωπο και την κοινωνία, αποτελεί το μυθιστόρημα ”Βαραδέρο” του Δημήτρη Ρέζου, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στα Χανιά.
Ο συγγραφέας χρησιμοποιώντας δοκιμιακό λόγο τον οποίο τεκμηριώνει μυθιστορηματικά σε ευρηματικό αφηγηματικό ιστό, κρατά αναμφίβολα σε εγρήγορση τον αναγνώστη. Η αφήγηση δοκιμιακού τύπου κινείται στα επίπεδα :έννομου/παράνομου, καθεστωτικού/ανένταχτου, μεγαλοαστικού/μικροαστικού, λαϊκού αλλά και ατομικού/συλλογικού.
“Μούσα” για τον συγγραφέα, όπως λέει ο ίδιος, είναι «η ζωή, οι “ηρωικές στιγμές”, οι έρωτες, οι ” επιτυχίες-αποτυχίες”, οι ουλές απο τις βόλτες μας στα ρετιρέ αλλά κ στα υπόγεια στις ” γειτονιές του κόσμου…” »
Το ”Βαραδέρο” θα παρουσιάσει η φιλόλογος Ρούλα Βουράκη η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για «ένα μυθιστορηματικά τεκμηριωμένο δοκίμιο που εστιάζει ηθοπλαστικά και ιδεογραφικά στους χαρακτήρες τοιχογραφώντας το πριν και μετά περιβάλλον της κρίσης που διανύουμε. Δεν πρόκειται για μια τυπική μυθιστορηματική πλοκή συμβατικής πορείας. Είναι μια βαθιά ανθρωποκεντρική αφήγηση που εστιάζει στους χαρακτήρες, ήρωες κι αντιήρωες ανάλογα με την οπτική γωνία οι οποίοι ατομικά και συλλογικά, σφαιρικά και δυναμικά ηθογραφούν την Κρίση και όχι μόνο…»
«…Είναι χαρακτήρες από γνήσιο ρεαλισμό πλασμένοι τόσο αυθεντικοί σε ζωντάνια,πειστικότητα, συνέπεια λόγων και έργων που στη συνείδηση του αναγνώστη διαμορφώνονται ως πραγματικοί άνθρωποι» οι οποίοι όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Βουράκη «…αναπτύσσουν μεταξύ τους σχέσεις αλυσιδωτές, ενώ η κίνηση της πλοκής ακολουθεί σε σχέση με αυτούς ντόμινο μορφή».

χανιωτικα νεα


Παρουσιάζεται το βιβλίο ( Βαραδέρο ) στα Χανιά την Παρασκευή  31 Μαρτίου

Post Top Ad

.............