ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού,στο Ηράκλειο στις 30 και 31 Μαίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού,στο Ηράκλειο στις 30 και 31 Μαίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνει ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού, με δράσεις που θα λάβουν χώρα στις 30 και 31 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» μπορούν συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Ο σκοπός της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ είναι πρωτίστως παιδαγωγικός. Παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να μάθουν να αγωνίζονται στα γήπεδα και να μη μένουν θεατές. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποσκοπούμε να επηρεαστούν θετικά έτσι ώστε αργότερα να μάθουν να γίνονται οι πρωταγωνιστές της ζωής και όχι απλοί θεατές της. Παράλληλα με κύριο όχημα τον αθλητισμό, παρακινούνται να γνωρίσουν τα αθλήματα και να ασχοληθούν μόνιμα με αυτά, αποκομίζοντας από αυτό όλα τα οφέλη του. Επίσης, σημαντικός στόχος της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ είναι η συνάντηση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από διαφορετικά μέρη σε κοινό χώρο με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Τέλος, δύναται η δυνατότητα να συμμετέχουν όχι μόνο οι μαθητές/τριες-αθλητές/τριες αλλά όλοι αν είναι δυνατόν οι μαθητές-μαθήτριες σε αθλητικούς αγώνες με εσωτερική παρακίνηση, για να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Γυμνάσια της Περιφέρειας. Όλα όμως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης θα έχουν το δικαίωμα να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν με πολιτιστικές δράσεις τους στο πρόγραμμα της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ καθώς και να συμμετέχουν στις αθλητικές δράσεις κοινού και στις παραολυμπιακές δράσεις.
Κατά τη διάρκεια της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ θα διεξάγονται δράσεις αθλητικές (περίπου 15-20 ολυμπιακά -διαδεδομένα και μη- αθλήματα), παραολυμπιακές (βιωματική συμμετοχή σε αθλήματα, επίδειξη αθλημάτων, παιχνίδια εξοικείωσης), πολιτιστικές (παρουσιάσεις από σχολεία -θεατρικά, χορευτικά κ.λ.π, εργαστήρια και εκθέσεις από σχολεία αλλά και από φορείς των τοπικών κοινωνιών) και τουριστικές.
Η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ καθώς αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου αρχίζει με την τελετή έναρξης και λήγει με μια τελετή λήξης.

ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού,στο Ηράκλειο στις 30 και 31 Μαίου

Post Top Ad

.............