Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασιλιάς κι η Αλεπού στη Χώρα του Καλού – Κακού! Στα « Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης»!

«…Ήταν μια φορά κι έναν καιρό μια χώρα μικρή και ξεχασμένη από όλους και όλα που την κυβερνούσε ένας βασιλιάς που νόμιζε πως τα ήξερε όλα. Μια μέρα του μπήκε η ιδέα πως ήταν άρρωστος βαριά και πως η ζωή του κινδύνευε πολύ. Όσοι γιατροί και αν ήρθαν από τα πέρατα του κόσμου να τον κάνουν καλά, δεν τα κατάφεραν. Στο παλάτι του τότε εμφανίστηκε μια αλεπού πονηρή κι έξυπνη πολύ που ήθελε να αποκτήσει την εύνοια του και να την θαυμάζουν όλοι. Είπε πως είχε το γιατρικό για την αρρώστια του βασιλιά και πως θα τον έκανε καλά μόνο αν ακλουθούσε τις οδηγίες της…»


Τεχνάσματα, δοκιμασίες, χιούμορ και μπόλικη παραμυθόσκονη έχει τούτο το παραμύθι της Ελένης Μπετεινάκη που θα το αφηγηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 , στις 12.00 μ.μ. στα βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης», στα «Παραμύθια του Σαββάτου».
Και σαν τελειώσουν οι περιπέτειες του « Κατά φαντασίαν Ασθένη» Βασιλιά θα φτιάξουμε μάσκες με τη μορφή της πονηρής αλεπούς !

(Με αφορμή την συμπλήρωση των 344 χρόνων από την πρεμιέρα του « Κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου στις 10 Φεβρουαρίου 1673!)


Ο Βασιλιάς κι η Αλεπού στη Χώρα του Καλού – Κακού!  Στα « Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης»!
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Εκδρομή στην Ψαρή Φοράδα - Το ιστορικό χωριό Ανώγεια - Το ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............