Σήμερα Πέμπτη η εκδήλωση με θέμα ..Διάλογος με θέμα: “Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης’’ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα Πέμπτη η εκδήλωση με θέμα ..Διάλογος με θέμα: “Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης’’

ο Τμήμα “KRHTH-ΚΝΩΣΟΣ HJ-11” της AHEPA (ΑΧΕΠΑ) HELLAS, με αφετηρία το βιβλίο “Ποιοι Είμαστε; Γεωπολιτική της ελληνικής ταυτότητας”, διοργανώνει εκδήλωση-διάλογο την Πέμπτη 23η Φεβρουαρίου 2017 στις 8.00 μ.μ. στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω 2, με θέμα: “Η γεωπολιτική της ελληνικής ταυτότητας: η σημασία της Κρήτης”.
            Συνομιλούν: ο συγγραφέας του βιβλίου, καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.
            Απέναντι στη διάχυτη απαισιοδοξία των ημερών, ο Γεώργιος Πρεβελάκης αντιπαραθέτει μια διαφορετική οπτική για τον Ελληνισμό. Είναι άραγε ο Ελληνισμός καταδικασμένος, όπως φαίνεται να δείχνουν η οικονομική κρίση και οι δημογραφικές προοπτικές; Μια ευρύτερη θεώρηση επιτρέπει, ίσως, κάποια διαφορετική πιο αισιόδοξη προοπτική.


            Με την παγκοσμιοποίηση, το γεωπολιτικό περιβάλλον αλλάζει ριζικά και ταχύτατα. Παλιές μορφές κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, όπως οι τοπικές παραδόσεις, η οικογένεια, η διασπορά και οι θρησκευτικοί θεσμοί αναβιώνουν αμφισβητώντας ή υποκαθιστώντας, εν μέρει, τις κρατικές και εδαφικές δομές. Μπορούν οι εξελίξεις αυτές να αναβαθμίσουν εκ νέου τον Ελληνισμό; Ποια πολιτικά συμπεράσματα πρέπει να αντλήσουμε από την ανάλυση αυτή;      Μήπως, τέλος, εξετάζοντας τις ιστορικές κρητικές εμπειρίες μπορούμε να διαγνώσουμε έναν πρωτοποριακό ρόλο της Κρήτης στην προσπάθεια του Ελληνισμού να ανανεωθεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας εποχής;
            Η  ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη  ομογενειακή ελληνική Οργάνωση στον κόσμο. Οι σκοποί της είναι η προβολή του ελληνισμού παγκοσμίως, η ενίσχυση της παιδείας, η φιλανθρωπία, η προαγωγή του πατριωτισμού, η προώθηση και υποστήριξη εθνικών θεμάτων και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η φιλανθρωπία, η παιδεία και ο εθελοντισμός αποτελούν τους ισχυρούς άξονες της Οργάνωσης, στους οποίους έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικό έργο  σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
          Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017  στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω και είναι ανοιχτή σε όσους επιθυμούν να παρευρεθούν.

Post Top Ad

.............