Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

25 λεπτά / 2 άτομα Υλικά
Τρώγεται ως ορεκτικό ή ως σαλάτα το μεσημέρι 
300 γρ. φρέσκα πλατιά φασολάκια 300 γρ. ντοματίνια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 κουταλιά σούπας κάπαρη Λίγο αλάτι 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 1 σκελίδα σκόρδο 2/3 γιαούρτι στραγγιστό Total 2% 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 100 γρ. ξυνομυζήθρα Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για 15 λεπτά τα φασολάκια που έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και βάζουμε όλα τα υλικά σε μία φαρδιά σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρώς. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 http://www.athinorama.gr

Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε και να γευτείτε αγαπημένες παραλίες της Κρήτης

............. ............. ............. .............
............. .............
"/>

Ο φωτογράφος Γιώργος Μαζωνάκης απο το Πισκοκέφαλο του δήμου Σητείας

.............

Το Περογιάννειο σινεμά του 60 - Η Κρήνη Μοροζίνι τη νύχτα - Οταν κάναμε βεγγέρες

............. ............. .............

Σας παρουσιάζουμε 70 μαγικές παραλίες της Κρήτης - Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

............. .............

Ταξίδι μνήμης στο Ηράκλειο - Η Αερ.εταιρεία Cretan airlines - Η εταιρεία Air Greece

............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ