Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

25 λεπτά / 2 άτομα Υλικά
Τρώγεται ως ορεκτικό ή ως σαλάτα το μεσημέρι 
300 γρ. φρέσκα πλατιά φασολάκια 300 γρ. ντοματίνια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 κουταλιά σούπας κάπαρη Λίγο αλάτι 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 1 σκελίδα σκόρδο 2/3 γιαούρτι στραγγιστό Total 2% 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 100 γρ. ξυνομυζήθρα Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για 15 λεπτά τα φασολάκια που έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και βάζουμε όλα τα υλικά σε μία φαρδιά σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρώς. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 http://www.athinorama.gr
Δημοτικό σχολείο Θραψανού - Ο πρώτος κάτοικος του χωριού Λαγού - Παπαγάλοι Μακάο της Ιεράπετρας ............. ............. .............
Αερολιμενάρχης Σητείας Δ. Βερίγος - Γιατρός ωσάν το Γιαμαλάκη - Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Τσελεντάκης ............. ............. .............
Υφαντουργία Κρήτης BARBABU - Οι τρίκυκλες των Κρητικών - Στις Αίθουσες η ταινία Καζαντζάκης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............