Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΚΟΡΔΟΥΛΑΚΟΥΣ ΣΤΙΦΑΔΟ



συστατικά:

1 κιλό κρεμμύδια,
500 γρ. ασκορδουλάκους (βολβούς),
100 γρ. ελαιόλαδο,
30 γρ. ξύδι,
10 γρ. αλεύρι,
10 γρ. αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
Έπειτα, προσθέτουμε τους ασκορδουλάκους, τους οποίους έχουμε προηγουμένως, καθαρίσει καιβράσει 3-4 φορές ώστε να μην πικριζουν. Προσθέτουμε, ακόμα, αλάτι και λίγο νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, ανακατεύουμε σε ένα πιάτο ένα (1) κουταλάκι αλεύρι και λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας. Ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό, το ανακατεύουμε μια φορά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

μικρά μυστικά:
Προσθέτουμε το ξύδι στοτέλος του μαγειρέματος.




ΠΗΓΗ: http://www.destinationcrete.gr/
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι Άνω και κάτω Ασίτες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Το εγκαταλελημένο χωριό Ράφτης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............