Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Με μια έξυπνη πατέντα ο δήμος Σητείας κράτησε όρθιους τους φοίνικες της πλατείας του Αγνώστου Στρατιώτη


Με μια πρωτότυπη πατέντα και απ ότι φαίνεται αποτελεσματική ο δήμος Σητείας με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία κράτησε όρθιους... και ζωντανούς... τους 4 φοίνικες που βρίσκονται στην πλατεία αγνώστου στρατιώτη.
με μηχανισμούς στήριξης μεταξύ των δέντρων οι οποίοι λειτουργούν αμυντικά ο ένας ιμάντας πρός τον άλλο, και με τα απαραίτητα ελατήρια που επιτρέπουν την ανάλογη ταλάντωση, οι υπεύθυνοι του δήμου έδωσαν μια ανάσα στους φοίνικες που πλήττονται απο το σκαθάρι που έχει ταλαιπωρήσει εδώ και χρόνια το φοινικόδασος του βάι και ευρύτερα την περιοχή της επαρχίας Σητείας όπου υπάρχουν φοίνικες.
Σε αυτή την φάση δόθηκε λύση στους φοίνικες που αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη της σητείας, ωστόσο μένει να δούμε στην πάροδο του χρόνου την συμπεριφορά των συγκεκριμένων δέντρων με την περαιτέρω βιολογική ανάπτυξη τους και τις πιθανόν πληγές που προκαταβολικά θέτουμε ώς πρός τα δαχτυλίδια στήριξης που τα αγκαλιάζει.


Ο ανάδοχος του έργου κ. Παντελής Λιτσάκης προχώρησε τις τελευταίες ημέρες στις απαιτούμενες εργασίες για την προστασία από ανεμοποίηση των τεσσάρων φοινικοειδών. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η προμήθεια υλικών για την περιμετρική στήριξη σε τρίγωνα εύκαμπτα με αντοχή στους κραδασμούς του αέρα.
Τα περιλαίμια είναι από ανοξείδωτο χάλυβα 316 με εσωτερική επένδυση από ραβδωτό ελαστικό, φέρουν ελατήρια ικανά να αποσβένουν τάσεις μέχρι 2.000 κιλών έκαστο.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............