Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Με μια έξυπνη πατέντα ο δήμος Σητείας κράτησε όρθιους τους φοίνικες της πλατείας του Αγνώστου Στρατιώτη


Με μια πρωτότυπη πατέντα και απ ότι φαίνεται αποτελεσματική ο δήμος Σητείας με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία κράτησε όρθιους... και ζωντανούς... τους 4 φοίνικες που βρίσκονται στην πλατεία αγνώστου στρατιώτη.
με μηχανισμούς στήριξης μεταξύ των δέντρων οι οποίοι λειτουργούν αμυντικά ο ένας ιμάντας πρός τον άλλο, και με τα απαραίτητα ελατήρια που επιτρέπουν την ανάλογη ταλάντωση, οι υπεύθυνοι του δήμου έδωσαν μια ανάσα στους φοίνικες που πλήττονται απο το σκαθάρι που έχει ταλαιπωρήσει εδώ και χρόνια το φοινικόδασος του βάι και ευρύτερα την περιοχή της επαρχίας Σητείας όπου υπάρχουν φοίνικες.
Σε αυτή την φάση δόθηκε λύση στους φοίνικες που αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη της σητείας, ωστόσο μένει να δούμε στην πάροδο του χρόνου την συμπεριφορά των συγκεκριμένων δέντρων με την περαιτέρω βιολογική ανάπτυξη τους και τις πιθανόν πληγές που προκαταβολικά θέτουμε ώς πρός τα δαχτυλίδια στήριξης που τα αγκαλιάζει.


Ο ανάδοχος του έργου κ. Παντελής Λιτσάκης προχώρησε τις τελευταίες ημέρες στις απαιτούμενες εργασίες για την προστασία από ανεμοποίηση των τεσσάρων φοινικοειδών. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η προμήθεια υλικών για την περιμετρική στήριξη σε τρίγωνα εύκαμπτα με αντοχή στους κραδασμούς του αέρα.
Τα περιλαίμια είναι από ανοξείδωτο χάλυβα 316 με εσωτερική επένδυση από ραβδωτό ελαστικό, φέρουν ελατήρια ικανά να αποσβένουν τάσεις μέχρι 2.000 κιλών έκαστο.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............