Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα από το Δήμο Ηρακλείου για την καλύτερη συνεργασία των Κοινωνικών δομών και φορέων του Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας που διοργάνωσε το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, με θέμα τη «Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες» ,παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου .
Η συγκεκριμένη δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ, που έχει ως στόχο τη δικτύωση - σε πρώτη φάση – όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου (δράση που είναι σε εξέλιξη) και κατ’ επέκταση των Κοινωνικών φορέων της πόλης μας, ώστε να υπάρχει συντονισμός των δράσεων, για την ουσιαστικότερη ανταπόκριση στα αυξημένα αιτήματα των πολιτών.


Στις εισηγήσεις της Ημερίδας τονίστηκε η αναγκαιότητα της δημιουργίας δικτύων συνεργασίας, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ούτε οι οικονομικοί πόροι, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό είναι αρκετά για την κάλυψη των μεγάλων κοινωνικών αναγκών.
Ωστόσο η έννοια της δικτύωσης είναι σχετικά νέα για τα ελληνικά δεδομένα. Η κατανόηση του περιεχομένου, των δυνατοτήτων που δίνει το δίκτυο και των ωφελειών που προκύπτουν από αυτό, είναι προϋποθέσεις για την ουσιαστική επικοινωνία και αποτελεσματική συνεργασία των μελών του.
Η ενημέρωση - επιμόρφωση, η ευαισθητοποίηση και η καλή προετοιμασία είναι η σημαντικότερη φάση της δικτύωσης. Αυτό το σκοπό εξυπηρέτησαν τα Βιωματικά Εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ημερίδας.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αναπληρώτρια Προέδρου του ΚΕΣΑΝ, κ. Μαρία Καναβάκη, εξέφρασε κατά την τοποθέτησή της στην Ημερίδα την ικανοποίηση της για την επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας και την ανταπόκριση των φορέων.
«Η μεγάλη συμμετοχή και το αυξημένο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μας κάνει να πιστεύουμε πως το δύσκολο εγχείρημα της δικτύωσης των φορέων της πόλης μας, που επιχειρούμε, είναι εφικτό και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη του Δήμου μας" υπογράμμισε η κ.Καναβάκη.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν εργαζόμενοι από: τις κοινωνικές υπηρεσίες και Δομές του Δήμου Ηρακλείου, τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-ΑΠΗ, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Γόρτυνας, το ΚΕΣΑΝ, τη Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, το ΤΕΙ Κρήτης και το Πανεπιστήμιο, το Βενιζέλειο, το ΠΑΓΝΗ, την 7η ΥΠΕ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη ΔΕΠΑΝΑΛ, Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων, το ΓΝ Ρεθύμνου, Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Νοσηλευτές και Γιατροί από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κ. ά.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα ναμουντάνικα χωριά της Κρήτης - Αφιξη πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ στο λ. Ηρακλείου - Η ιερά μονή Καψά ............. ............. .............
Ζωγραφισμένες Ελληνικές σημαίες - 5 μεγάλες πόλεις της Κρήτης - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος των σπιτιών ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............