Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Παραδοσιακά ακούσματα και κρητικές γεύσεις στα πλοία της Anek Lines

H ΑΝΕΚ Lines, ξεκινά δυναμικά το 2017, φιλοξενώντας στα πλοία της, δύο μοναδικές εκδηλώσεις μεγάλων κρητικών συλλόγων: της Παγκρητίου Ενώσεως και της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής «Η Έλυρος». Σε ευχάριστο κλίμα, εκατοντάδες Κρητικοί απόλαυσαν τη μοναδική φιλοξενία, με τη φροντίδα που μόνο οι άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINES μπορούν να προσφέρουν.


Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου στο πλοίο της Anek «Κρήτη ΙΙ». Τα μέλη του συλλόγου, έδωσαν δυναμικά το παρών, στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντηση. Ο κ. Γ. Μαριδάκης, πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη μας χαρά γιορτάζουμε και φέτος όλοι μαζί! Από καρδιάς, ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ Lines που για μία ακόμα φορά κάνει το ετήσιο ραντεβού μας, ξεχωριστό με τη ζεστή φιλοξενία της». Εκ μέρους της ΑΝΕΚ Lines, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά με ομόνοια, δημιουργικότητα και αισιοδοξία, τονίζοντας ότι και το 2017 η Anek Lines θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την Κρήτη και τους Κρήτες.
 
Η Ένωση Κρητών Σελίνου Αττικής «Η Έλυρος», στις 22 Ιανουαρίου, «επιβιβάστηκε» για πρώτη φορά στο πλοίο της ΑΝΕΚ Lines «ΕΛΥΡΟΣ». Ο κ. Ευτύχιος Καστρινάκης, πρόεδρος της Ένωσης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα, μεταφερόμαστε με έναν διαφορετικό τρόπο στην πατρίδα. Σε δύσκολες εποχές κύριος στόχος μας παραμένει η μεταλαμπάδευση των ηθών και των εθίμων της Κρήτης. Ευχαριστούμε την Anek Lines, που στηρίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια, τιμώντας την Κρήτη, στις ελληνικές και διεθνείς θάλασσες».


Εκπροσωπώντας την Anek, ο πλοίαρχος κάπτεν Ευστράτιος Καβρός, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, με ευχές για τη νέα χρονιά, υπογραμμίζοντας πως η ΑΝΕΚ Lines ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό όλων των Κρητών.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση «ντύθηκε» από λαογραφικά δρώμενα, που επιμελήθηκε ο σκηνογράφος - λαογράφος κ. Ιωάννης Σκουλούδης.
 
Για μία ακόμη χρονιά τα πλοία της Anek Lines έγιναν τόπος συνάντησης για Κρήτες και μέλη τοπικών συλλόγων. Για μία ακόμη χρονιά στα πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας αντήχησαν παραδοσιακά ακούσματα του τόπου και μύρισαν αρώματα από αυθεντικές ελληνικές - κρητικές γεύσεις.
 
Με κρητικό αέρα, βάζουμε πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα ταξίδια το 2017!

Από την Anek Lines

Παραδοσιακά ακούσματα και κρητικές γεύσεις στα πλοία της Anek Lines

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ