Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζεται το 2o Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου με ρεσιτάλ και σεμινάριο πιάνου της διεθνούς φήμης σολίστ Yekaterina Lebedeva

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 8:30μμ η πιανίστα ρωσικής καταγωγής Yekaterina Lebedeva θα δώσει ρεσιτάλ με τίτλο «Ακρες της Μεσογείου» παίζοντας έργα Ισπανών και Ελλήνων συνθετών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνει προβολή εικαστικών συνθέσεων εμπνευσμένων από τα χρώματα της Μεσογείου. Μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων!
Στις 12 με 14 Φεβρουαρίου, η κα Lebedeva (καθηγήτρια του Royal College of Music του Λονδίνου) θα δώσει σεμινάριο πιάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο. Το σεμινάριο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μαθητές/σπουδαστές επιπέδου Κατωτέρας, Μέσης, Ανωτέρας, Πτυχιούχους και Διπλωματούχους. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: www.heraklionpianofestival.com/seminario και στο τηλέφωνο: 6937574944.
Η Yekaterina Lebedeva σπούδασε στο Εθνικό Κονσερβατοριο του Κιέβου και κατά τη διάρκεια των σπουδών αυτών εμφανίστηκε επανειλημμένα σε συναυλίες ως σολίστ στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Πήρε το δίπλωμα πιάνου με διάκριση το 1993. Η Yekaterina μετέβη στο Λονδίνο, το οποίο χρησιμοποίησε ως βάση για να επεκτείνει τη διεθνή της καριέρα. Το Μαρτίου του 1998 έκανε το ντεμπούτο της στο Purcell Room, ως προσκεκλημμενη του SBC Young Musician's Platform "FRESH". Από τότε εμφανίζεται συχνά στο South Bank Centre του Λονδίνου. Πρόσφατες εμφανίσεις περιλαμβάνουν το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων του Schnittke (Συμφωνική Ορχήστρα του Καΐρου), συναυλίες στο Purcell Room, το κοντσέρτο για πιάνο και πνευστά του Stravinsky στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ορχήστρα των Χρωμάτων). Έχει επίσης εμφανιστεί σε ρεσιτάλ στη Γαλλία, Αυστρία, Ρωσία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ντουμπάι και στη Ιορδανία. Πρόσφατα συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο για μουσικούς ερμηνευτές και παιδαγωγούς στην Ινδία, όπου έδωσε ρεσιτάλ στο Teen Murti Bavant στο Νέο Δελχί.
Εχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες με στόχο να φέρει την κλασική μουσική κοντά στον κόσμο, εξερευνώντας τρόπους με τους οποίους η μουσική συνδυάζεται με άλλες μορφές τέχνης, όπως χορός, ποίηση και οπτικοακουστικές τέχνες. Πρόσφατα έδωσε ένα ρεσιτάλ στην κατάμεστη αίθουσα του South Bank Centre, όπου χρησιμοποίησε χρώμα και φως για να αναδείξει τη μουσική του Scriabin, σύμφωνα με τις οδηγίες του ίδιου του συνθέτη.
Είναι καθηγήτρια στο Royal College of Music καθώς επίσης και το Trinity Laban Conservatoire του Λονδίνου. Οι μαθητές της έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου όπως το 1ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Beethoven Piano Society of Europe, 2ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Young Pianist of the North στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2ο Βραβείο στον Scriabin International Piano Competition στο Παρίσι, 2ο Βραβείο στο Piano Talents International Piano Competition στο Μιλάνο, 2ο Βραβείο στο Valletta International Competition κ.α. Οι μαθητές της εμφανίζονται συχνά στο Wigmore Hall και ηχογραφούν για το BBC. Δύο από τους μαθητές της έχουν βραβευτεί από τον Lang Lang και εμφανίστηκαν στην σειρά “Lang Lang Inspires” στο Royal Festival Hall του Λονδίνου. Η Yekaterina είναι επίσης καλλιτεχνική διευθύντρια του Young Virtuosi Festival στη Γαλλία τα τελευταία 5 χρόνια. Είναι επίσης ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια των μουσικών σεμιναρίων Odyssey στο Ναύπλιο.
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ