Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζεται το 2ο φεστιβάλ πιάνου στο Ηράκλειο

Ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης υπόσχεται να προσφέρει στους μουσικόφιλους του Ηρακλείου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Όλες οι συναυλίες και οι λοιπές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της συμμετοχής σ’ αυτό διεθνώς γνωστών καλλιτεχνών, και ταλαντούχων νέων δημιουργών όσο και λόγω του πλούτου των εκδηλώσεων .
Αναφερόμενος στον νέο αυτό πολιτιστικό θεσμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκφράζει στον πρόλογο του προγράμματος τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο και σημειώνει: «Το πρώτο Φεστιβάλ Πιάνου, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 από τον Δήμο Ηρακλείου με μια σειρά εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και μεγάλη απήχηση στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας, αποτελεί μια ακόμη έκφραση του οράματος της Δημοτικής Αρχής για τον πολιτισμό. Η επιτυχία που σημείωσε δημιούργησε όχι μόνον τις προϋποθέσεις, αλλά και την υποχρέωση για μια ανάλογη συνέχεια». Γι’ αυτό και οι διοργανωτές μερίμνησαν για τη συμμετοχή στο φετινό δεύτερο Φεστιβάλ, διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, και για ένα ιδιαίτερα εμπλουτισμένο και πρωτότυπο πρόγραμμα, με αναβαθμισμένο το εκπαιδευτικό μέρος του.Το πρόγραμμα:

12-14 Φεβρουαρίου: Σεμινάριο Πιάνου με την καθηγήτρια του Royal College of Music του Λονδίνου Yekaterina Lebedeva. To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο και θα είναι ανοιχτό σε μαθητές Κατωτέρας, Μέσης, Ανωτέρας, Πτυχιούχους και Διπλωματούχους. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: www.heraklionpianofestival.com/seminario

15 Φεβρουαρίου: Προβολή της ξεκαρδιστικής ταινίας βουβού κινηματογράφου: «Ο Στρατηγός» του Buster Keaton, με αυτοσχεδιασμό στο πιάνο από τον Κώστα Φωτόπουλο. Ενάς πρωτοποριακός συνδuασμός κινηματογράφου και μουσικής ερμηνείας, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορα στην Ελλάδα.

17 Φεβρουαρίου (20.30): Παιδιά από Δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου θα επισκεφθούν το Πολιτιστικό Κέντρο και θα παρακολουθήσουν το υπέροχο μουσικό παραμύθι του Francis Poulenc «Η Ιστορία του Μικρού Ελέφαντα Μπαμπάρ». Την ξενάγηση αυτή στον υπέροχο κόσμο του πιάνου θα κάνει η Λίλη Δάκα, με αφηγητή τον ηθοποιό Νικολή Αβραμάκη.

17 και 18 Φεβρουαρίου (20.30): Συναυλία για 8 χέρια, 4 πιανίστες σε 2 πιάνα. Οι Δημήτρης Καρύδης, Πέτρος Μόσχος, Μιχάλης Αγγελάκης και Νίκος Σταυλάς θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, με αυτόν τον ασυνήθιστο συνδuασμό. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.heraklionpianofestival.com και στο τηλέφωνο: 6937574944.

Συνεχίζεται το 2ο φεστιβάλ πιάνου στο Ηράκλειο
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............