Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Βελτίωση του καιρού σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου


Η επέκταση του Σιβηρικού Αντικυκλώνα από τα βόρεια προς στη χώρα μας προκαλεί ήδη ένα ήπιο χειμερινό σκηνικό σε ολόκληρη την Κρήτη με αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, ενώ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παρόμοια φαινόμενα του καιρού θα διατηρηθούν και για την Τρίτη.


Από την Τετάρτη,  αν και δεν αναμένονται Αλκυονίδες ημέρες, αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού λόγω της αποκατάστασης του Υψηλού Βαρομετρικού που θα παρεμποδίζει τη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων.  Παρά τις πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά.  Η θερμοκρασία θα αρχίσει, από μέρα σε μέρα,  να σημειώνει υψηλότερες τιμές ως προς τη μέγιστη τιμή της, ενώ σε χαμηλές τιμές θα συνεχίσει να διατηρείται η ελάχιστη τιμή της,  θυμίζοντας μας ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.  Πιθανά μία μικρή διαταραχή, με περιορισμένα φαινόμενα κατά τόπους να μας επηρεάσει την Παρασκευή προς το Σάββατο, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται από την Κυριακή μα επανέλθει η κίνηση διέλευσης Χαμηλών συστημάτων που θα προκαλέσουν και πάλι μία νέα περίοδο φαινομένων. Πάντως το διάστημα αυτό της καλοκαιρίας θα επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες στην ύπαιθρο.


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Φεβρουαρίου
Βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα διατηρηθούν αρχικά από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους  στα 2 – 3 Μποφώρ στα Δυτικά , ενώ έως και 4 Μποφώρ θα φθάνουν στα Ανατολικά της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα τις πρώτες πρωινές ώρες,  έως και 6 C στα πεδινά, ενώ η μέγιστη θα σημειώσει μικρή άνοδο φθάνοντας έως και τους 13 C.

Την Πέμπτη συνεχίζει να διατηρείται πολύ καλός καιρός με ασθενείς ΝΔ – Δ ανέμους και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες, κοντά στους   με 8 C, ενώ η μέγιστη θα ανέλθει στους 16 C.  Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, πιθανά όμως  πρόσκαιρα και σε τοπικό επίπεδο να αυξηθούν οι νεφώσεις και να σημειωθεί ασθενής παροδική βροχή .  Οι άνεμοι θα διατηρηθούν από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.
Έλληνες Πρωθυπουργοί στην ψάθα - 6 ιστορίες για τα Χριστούγεννα - Τα Εδέσματα των Χριστουγέννων .............> ............. .............
Το πλοίο Πορτοκαλής ήλιος - Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό - Ο αγρός του φράγματος Αποσελέμη .............> ............. .............
Νίκος Ψιλάκης η πρωινή φωνή της Κρήτης - Ο Καλλιτέχνης τζαγκάρης Σπύρος Χαιρέτης - Άνθρωποι που ταιριάζουν τα φέσια τους ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............