Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

H Ρωσική ταινία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, θα προβάλλει την Ρωσική ταινία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ALEXANDRA».
O Sokurov επιστρέφει με ένα αντιμιλιταριστικό συμβολικό δράμα και καταδύεται στην ψυχή της ηρωίδας του μόνο και μόνο για να αναδυθεί ανασύροντας τον ανθρώπινο φόβο για τον θάνατο, την μοναξιά, τον πόλεμο. Εξαιρετικά καλογραμμένο και παρατηρητικό, το φιλμ του Sokurov παραδίδει άριστες προσωπογραφίες – ιδιαιτέρως ο χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας είναι έξοχα δουλεμένος – και μας ξεναγεί σε μία καθημερινότητα σύγκρουσης φροντίζοντας ωστόσο να μας κρατά διαρκώς προσηλωμένους στις ουμανιστικές του θέσεις.Η ταινία απέσπασε 2 βραβεία και 3 διακρίσεις.
Πρωτότυπος τίτλος Aleksandra
Έτος παραγωγής 2007
Είδος Δράμα, πολεμικό, έγχρωμο
Χώρα Ρωσία
Γλώσσες Ρωσικά
Διάρκεια 95’
Σκηνοθεσία – σενάριο Aleksandr Sokurov
Ηθοποιοί Galina Vishnevskaya, Vasily Shevtsov, Raisa Gicheeva
Μουσική Andrey Sigle
Φωτογραφία Aleksandr Burov
Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Απόλλων», Μεσολογγίου 18 (Παλιά πόλη) στις 6 μ.μ. Εγγραφές νέων μελών στην είσοδο του κινηματογράφου από τις 5.30 μ.μ.
Γενική είσοδος 5 €, για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ 3 €. Πληροφορίες: kinlesreth@gmail.com / 28310 29846.


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Tοπωνύμια των Χανίων ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............