Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Σε μουσείο αλλά και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα μετατραπεί το φρούριο στο Φραγκοκάστελλο


Σε μουσείο αλλά και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων αναμένεται να μετατραπεί στο μέλλον το φρούριο στο Φραγκοκάστελλο των Σφακίων.

H σχετική μελέτη έχει ωριμάσει και άμεσα αναμένεται η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) ενώ ήδη ο Δήμος Σφακίων αναζητεί χρηματοδότηση.
Τα παραπάνω προέκυψαν από την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού στην Αθήνα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.
Ο κ. Ζερβός την περασμένη Τρίτη είχε συνάντηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Μουσείων για τη μελέτη αποκατάστασης και νέων χρήσεων στο φρούριο Φραγκοκαστέλλου.


Οπως μας είπε ο κ. Ζερβός, η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία Μουσείου στο ένα τμήμα του κάστρου στο οποίο θα φιλοξενηθεί με είδη αργυροχρυσοχοίας, παλιά όπλα και μαχαίρια που έχουν αγοραστεί από ιδιώτη σε δημοπρασίες και στο άλλο θα διαμορφωθεί χώρος για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η μελέτη πολιτιστικής ανάπτυξης έχει χρηματοδοτηθεί μετά από αίτημα του Δήμου Σφακίων, από την Περιφέρεια Κρήτης και εκπονήθηκε από ομάδα καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Νικόλαο Σκουτέλη και επίβλεψη από την εφορία αρχαιοτήτων Χανίων. Στη σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού τον Δήμο Σφακίων εκπροσώπησε ο κ. Ζερβός και την μελετητική ομάδα ο καθηγητής Νικόλαος Σκουτέλης.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σφακίων τονίζει ότι «η γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. θα προωθηθεί στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κονιόρδου» και εκφράζει την ελπίδα ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε εικόνα για το πλαίσιο αναφοράς του έργου».

χανιωτικα νεα

Σε μουσείο αλλά και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα μετατραπεί το φρούριο στο Φραγκοκάστελλο 
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι Άνω και κάτω Ασίτες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Το εγκαταλελημένο χωριό Ράφτης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............