Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Σας προτείνουμε σαρδέλες γιαχνί



Υλικά (για 4 άτομα)



  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
  • 2 μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
  • 300 γρμ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο.  Στρώνουμε με το μισό μίγμα τον πάτο του ταψιού.  Από πάνω στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  Ψήνουμε για 40 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C.




Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας Φωτογραφία:Cookbook

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/

Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε και να γευτείτε αγαπημένες παραλίες της Κρήτης

............. ............. ............. .............
............. .............
"/>

Το Περογιάννειο σινεμά του 60 - Το Αρχοντικό Ιττάρ - Οταν κάναμε βεγγέρες

............. ............. .............

Σας παρουσιάζουμε 70 μαγικές παραλίες της Κρήτης - Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

............. .............

Ταξίδι μνήμης στο Ηράκλειο - Η Αερ.εταιρεία Cretan airlines - Η εταιρεία Air Greece

............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ