Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Σας προτείνουμε σαρδέλες γιαχνί



Υλικά (για 4 άτομα)



  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
  • 2 μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
  • 300 γρμ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο.  Στρώνουμε με το μισό μίγμα τον πάτο του ταψιού.  Από πάνω στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  Ψήνουμε για 40 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C.




Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας Φωτογραφία:Cookbook

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
Δημοτικό σχολείο Θραψανού - Ο πρώτος κάτοικος του χωριού Λαγού - Παπαγάλοι Μακάο της Ιεράπετρας ............. ............. .............
Αερολιμενάρχης Σητείας Δ. Βερίγος - Γιατρός ωσάν το Γιαμαλάκη - Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Τσελεντάκης ............. ............. .............
Υφαντουργία Κρήτης BARBABU - Οι τρίκυκλες των Κρητικών - Στις Αίθουσες η ταινία Καζαντζάκης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............