.

Home » » ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ

Written By ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ on Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 | 8:30:00 π.μ.


Υλικά 


600 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. μαγιά (ξηρή)
 5 γρ. αλάτι
280 γρ. νερό (χλιαρό)
100 γρ. ελιές μαύρες απυρήνωτες (τύπου Καλαμών)
1 κ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Σε πάγκο εργασίας, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Προς το τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και τελειώνουμε βάζοντας τις ελιές, το δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 


Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30 λεπτά της ώρας και στη συνέχεια πλάθουμε σε καρβέλι. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 50ο C για να φουσκώσουν, δυναμώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
............. .............
"/>

Ο Μανόλης Καζαμίας - Χασαπλαδάκης απο το Χαμέζι Σητείας

.............

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα προηγούμενων ετών

Δείτε τα Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

Recent Posts Widget
............. ............. ............. ............. ............. ............. .............

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Bolzano της Ιταλίας απο το Γυμνάσιο Γαζίου

Classic Festival”, στο MEC Παιανίας

Νίκος Κοπάσης ο τελευταίος επιζών αξιωματικός της Μάχης της Κρήτης

-->