Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ


Υλικά 


600 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. μαγιά (ξηρή)
 5 γρ. αλάτι
280 γρ. νερό (χλιαρό)
100 γρ. ελιές μαύρες απυρήνωτες (τύπου Καλαμών)
1 κ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Σε πάγκο εργασίας, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Προς το τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και τελειώνουμε βάζοντας τις ελιές, το δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 


Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30 λεπτά της ώρας και στη συνέχεια πλάθουμε σε καρβέλι. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 50ο C για να φουσκώσουν, δυναμώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.

Ο φωτογράφος Γιώργος Μαζωνάκης απο το Πισκοκέφαλο του δήμου Σητείας

.............

Το Περογιάννειο σινεμά του 60 - Η Κρήνη Μοροζίνι τη νύχτα - Οταν κάναμε βεγγέρες

............. ............. .............

Σας παρουσιάζουμε 70 μαγικές παραλίες της Κρήτης - Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

............. .............
............. .............
"/>

Ταξίδι μνήμης στο Ηράκλειο - Η Αερ.εταιρεία Cretan airlines - Η εταιρεία Air Greece

............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ