info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        

Υλικά 


600 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. μαγιά (ξηρή)
 5 γρ. αλάτι
280 γρ. νερό (χλιαρό)
100 γρ. ελιές μαύρες απυρήνωτες (τύπου Καλαμών)
1 κ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Σε πάγκο εργασίας, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Προς το τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και τελειώνουμε βάζοντας τις ελιές, το δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 


Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30 λεπτά της ώρας και στη συνέχεια πλάθουμε σε καρβέλι. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 50ο C για να φουσκώσουν, δυναμώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Powered by Blogger.