.

Home » » ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

Written By ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ on Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 | 7:30:00 π.μ.


Συστατικά

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι,
500 γρ. νερό,
30 γρ. ρακί,
20 γρ. ελαιόλαδο,
10 γρ. γιαούρτι,
10 γρ. χυμό λεμονιού,
10 γρ. αλάτι,
Ξύσμα από φλοιό μισού λεμονιού

Για τη γέμιση:

500 γρ. μυζήθρα φρέσκια,
100 γρ. ζάχαρη,
10 γρ. κανέλα,
2 κλαδάκια βάλσαμο ή 1 βανίλια,
1 αυγό

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη, το νερό, το λάδι, τη ρακί, το γιαούρτι και το λεμόνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι. Παρασκεύαζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο, το οποίο κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Για τη γέμιση έχουμε δύο επιλογές: είτε ανακατεύουμε μυζήθρα με ξύσμα λεμονιού, είτε αναμειγνύουμε μυζήθρα με ζάχαρηκανέλααυγό και βάλσαμο ή βανίλια.
Τοποθετούμε τη γέμιση στα κομμάτια του φύλλου και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

μικρά μυστικά 
Αφήνουμε το ζυμάρι να"ξεκουραστεί" για 1 ώρα περίπου, προτού ανοίξουμε φύλλο.
............. .............
"/>

Ο Μανόλης Καζαμίας - Χασαπλαδάκης απο το Χαμέζι Σητείας

.............

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα προηγούμενων ετών

Δείτε τα Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

Recent Posts Widget
............. ............. ............. ............. ............. ............. .............

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Bolzano της Ιταλίας απο το Γυμνάσιο Γαζίου

Classic Festival”, στο MEC Παιανίας

Νίκος Κοπάσης ο τελευταίος επιζών αξιωματικός της Μάχης της Κρήτης

-->