Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη το GIS, ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των δημοτών του Ηρακλείου


Παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου η Διαδικτυακή Εφαρμογή του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών GIS του Δήμου Ηρακλείου, σε ειδική εκδήλωση της Πολεοδομίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο.
To GIS δημιουργήθηκε από τις διευθύνσεις Πολεοδομίας και Προγραμματισμού του Δήμου , σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία. Πρόκειται για μια εξελιγμένη εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει πληθώρα δεδομένων πολεοδομικού ενδιαφέροντος της έκτασης του καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 700 διαγράμματα – χάρτες με την αντίστοιχη τεκμηρίωση ΦΕΚ και υπηρεσιακά έγγραφα «τροφοδοτούν» το διαδραστικό χάρτη της εφαρμογής και είναι διαθέσιμα στο χρήστη με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή του, χωρίς απαίτηση ειδικού λογισμικού.


Ο χρήστης , δίχως τη χρονοβόρα διαδικασία της επίσκεψης στην υπηρεσία, μπορεί να πληροφορηθεί οποιαδήποτε ώρα και μέρα με ευχέρεια, αμεσότητα και διαφάνεια τα πολεοδομικά δεδομένα που τον ενδιαφέρουν (όροι δόμησης, σχέδια πόλης, χρήσεις γης, κ.ά.), να αποθηκεύσει χάρτες και έγγραφα κ.α.
Με πιο απλά λόγια , η εφαρμογή GIS αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους απλούς δημότες.
Την χρησιμότητα της εφαρμογής αλλά και την δουλειά που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί εξήραν, μιλώντας στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Πέτρος Ινιωτάκης και ο
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, μηχανικοί αλλά και πολίτες.


Το GIS εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες του με χρήση των τελευταίων τεχνολογιών ακολουθώντας τον επιχειρησιακό, στρατηγικό σχεδιασμό του.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν και να το χρησιμοποιήσουν στην διεύθυνση: http://gis.heraklion.gr/
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............