Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



ΥΛΙΚΑ

1 1\2 κιλο κυδωνια
1 1\2 φλυτζανι νερο
1 1\2κιλο ζαχαρη
1\2 φλυτζανι αμυγδαλοψιχα ασπρισμενη
2 κουταλιες χυμο λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ριχνετε στην κατσαρολα το νερο με την ζαχαρη  κ τα βραζετε  μεχρι να δεσει λιγο το σιροπι 
καθαριζετε τα κυδωνια ,τα κοβετε σε φετες τα βαζετε σε μια λεκανη με νερο για να μην μαυρισουν κ κατοπιν τα κοβετε σε λεπτες λωριδες ,βαζετε σε κατσαρολα νερο και μολις παρει βραση ριχνετε το κυδωνι αφηνετε να βρασει για 3 λεπτα κ το στραγγιζετε .προσθετετε το κυδωνι στο κρυο σιροπι βαζετε την κατσαρολα στη φωτια κ το βραζετε μεχρι να δεσει καλα το σιροπι  ριχνετε το χυμο λεμονιου την αμυγδαλοψιχα κ αφου κρυωσει το γλυκο το βαζετε σε αποστειρωμενο  γυαλινο βαζο.






ΠΗΓΗ: http://mageirikikaisintages.blogspot.de/

Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε και να γευτείτε αγαπημένες παραλίες της Κρήτης

............. ............. ............. ............. ............. .............
............. .............
"/>

Το Περογιάννειο σινεμά του 60 - Το Αρχοντικό Ιττάρ - Οταν κάναμε βεγγέρες

............. ............. .............

Ηράκλειο εναντίον Χανίων - Η Αερ.εταιρεία Cretan airlines - Η εταιρεία Air Greece

............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ