.

Home » » ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Written By ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ on Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 | 9:00:00 μ.μ.

Υλικά



• 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα και προβρασμένα
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
• 2 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ. σούπας τοματοπολτό
• 100 ml.παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κλαράκια δενδρολίβανο
• 2 δαφνόφυλλα
• 2 μικρές καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια τα βράζουμε σε νερό που ίσα ίσα να τα σκεπάζει. Ξαφρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). 

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Ακολούθως τα αραδιάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τον τοματοπολτό, το ελαιόλαδο και το ζωμό. 

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε επίσης τις πιπερίτσες, τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και τέλος φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

Κλείνουμε αεροστεγώς τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 40-45 λεπτά της ώρας.




............. .............
"/>

Ο Μανόλης Καζαμίας - Χασαπλαδάκης απο το Χαμέζι Σητείας

.............

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα προηγούμενων ετών

Δείτε τα Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

Recent Posts Widget
............. ............. ............. ............. ............. ............. .............

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Bolzano της Ιταλίας απο το Γυμνάσιο Γαζίου

Classic Festival”, στο MEC Παιανίας

Νίκος Κοπάσης ο τελευταίος επιζών αξιωματικός της Μάχης της Κρήτης

-->