Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Κάλαντα κευχές και κεράσμτα στην δημοτική αγορά Χανίων από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Γηγενής”

Με παραδοσιακούς χορούς και κεράσματα στους επισκέπτες και τους καταστηματάρχες γιόρτασε όπως κάθε χρόνο χθες η Δημοτική Αγορά.

Ειδικότερα, κορίτσια από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό  Σύλλογο “Ο Γηγενής” είχαν την ευκαιρία υπό τους ήχους των Μιχάλη Λουφαρδάκη στο βιολί και Τάσο Φραγκομιχελάκη στο λαγούτο να ψάλλουν τα κάλαντα σε μια πολύ ωραία και προπαντός… χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.


«Ψάλαμε τα παραδοσιακά κάλαντα και παρουσιάσαμε χορούς από την κισσαμίτικη παράδοση. Επιλέξαμε την Δημοτική Αγορά γιατί είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε σε μια τέτοια γιορτινή μέρα έναν παραδοσιακό τόνο στον κόσμο και τους επισκέπτες μας, αλλά και στους καταστηματάρχες», τονίζει η κα Γεωργία Πολυχρονάκη υπεύθυνη του Συλλόγου “Ο Γηγενής”. Μάλιστα, με τους χορούς από τα μέλη του Συλλόγου, το κέντρο της Δημοτικής Αγοράς μετατράπηκε σε πεδίο χορού, με τον κόσμο που ήταν παρών να το διασκεδάζει και να βγάζει φωτογραφίες.
Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση περιλάμβανε επίσης κεράσματα από τους μαθητευόμενους του ΙΕΚ ΚΕΚ “ΔΕΛΤΑ”.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.χανιωτικα νεα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............