Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος πολλοί είναι εκείνοι που επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, τόσο στα Γραφεία όσο και στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, για να του ψάλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Πολιτισμό και τις ευσεβείς παραδόσεις του τόπου μας.


 
Τα κάλαντα στον Επίσκοπό μας έψαλαν:
 
Την Τετάρτη 21η Δεκεμβρίου 2016: α) οι εκπαιδευόμενοι του Συλλόγου «Αγάπη», μαζί με εκπαιδευτικούς του Συλλόγου, παρόντος και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, και β) χορωδία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.
 
Την Πέμπτη 22α Δεκεμβρίου 2016 μαθητές της Α' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, μαζί με τη δασκάλα τους κ. Γεωργία Μπατσολάκη, παρόντος και του Διοικητού της «V Μεραρχίας Κρητών», Ταξίαρχου κ. Αλέξανδρου Αλεξίου, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο κ.κ. Ευγένιο για να του ευχηθεί για τις Εορτές.
 
Το πρωί της Παρασκευής 23ης Δεκεμβρίου 2016, στα Γραφεία της Μητροπόλεως, έψαλαν τα κάλαντα: α) μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνου, μαζί με τους καθηγητές τους κ. Αντώνιο Μιχελουδάκη και κ. Δημήτριο Νινίκα β) στρατιώτες του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού με επικεφαλής τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχη κ. Αλέξανδρο Παπαδάκη, γ) μαθητές του «Αρσανείου» (5ου) Γυμνασίου Ρεθύμνου, μαζί με καθηγητές τους και τον Παναγιότατο Αρχιμανδρίτη. Ευφραίμ Μανουσάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, η οποία είχε προσφέρει οικόπεδο για την ανοικοδόμηση του σχολείου αυτού, και δ) νέοι από την Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων, μαζί με τον εφημέριό τους Αιδεσιμότατο Οικον. Νικόλαο Φλουρή και τον διδάσκαλό τους στην εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων Αλέξανδρο Αγγελάκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσήλθαν στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως, έψαλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευγένιο μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Βιράν Επισκοπής, μαζί με τον εφημέριό τους Αιδεσιμότατο Πρωτ. Ιωάννη Νεονάκη, και μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης, μαζί με τον εφημέριό τους Αιδεσιμότατο Πρωτ. Δημήτριο Αμπανάβα.
 
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και τις ευχές τους, αντευχήθηκε ευφρόσυνες και ευλογημένες τις Εορτές της Θείας Επιφανείας και προσέφερε σε όλους διάφορες εκδόσεις της Μητροπόλεως, μεταξύ των οποίων και το Εγκόλπιο Ημερολόγιο για το έτος 2017, το οποίο είναι αφιερωμένο στους έξι Αγίους Επισκόπους των «εν τοις ορίοις της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου πάλαι ποτέ διαλαμψασών Επισκοπών Λάμπης η Λάππας (σήμερον Αργυρουπόλεως Ρεθύμνου) και Ελευθέρνης», οι οποίοι, όπως μαρτυρείται από τις ιστορικές πηγές, μετείχαν και συνυπέγραψαν Πρακτικά των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............