info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

Την εξασφάλιση της παράτασης της διάρκειας παροχής των υπηρεσιών του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ), διεκδίκησε ο Δήμος Χερσονήσου

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        
Την εξασφάλιση της παράτασης της διάρκειας παροχής των υπηρεσιών του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ), Δήμου Χερσονήσου καθώς και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού διεκδίκησε και πέτυχε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου για 12 επιπλέον μήνες, ήτοι έως και 30/6/2017, με την ένταξη της χρηματοδότησης της σημαντικής αυτής δομής στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020.
Το Κέντρο Ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων Δήμου Χερσονήσου που λειτουργεί αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ηλικιωμένα άτομα, που διαμένουν στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, και που δεν δύναται να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.
Το ΚΗΦΗ Χερσονήσου λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επί της οδού Φιλικής εταιρείας 11, σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 πμ. - 15:30 μμ. και στελεχώνεται από μία Νοσηλεύτρια, μία Κοινωνική Λειτουργό, μία Κοινωνική Φροντίστρια και ένα Βοηθητικό προσωπικό ενώ είναι προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένου των ΑμΕΑ.Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε σίτιση, νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την κάλυψη πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α. και στοχεύουν κυρίως:
-στην παραμονή των ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον,
- στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης
-στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης
-στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας ,
-στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με ηλικιωμένο μέλος.
-στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, καθώς και των άλλων μελών της οικογένειας που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών
-στην κοινωνικοποίηση,
-στην κοινωνική επανένταξη.
Την Παρασκευή 16/12/2016 ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε, την ένταξη της πράξης «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Χερσονήσου»» στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» στο πλαίσιο του άξονας προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας στην Κρήτη» του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 88.084,78 € από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικόυ Ταμείου (ΕΚΤ).
Η κα Πλευράκη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την ένταξη του έργου, τόνισε τη σημαντικότητα διατήρησης μιας τόσο σημαντικής κοινωνικής δομής, που έχει προσφέρει τα μέγιστα σε άτομα της Τρίτης ηλικίας τα οποία μαστίζονται από τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας
περισσότερο από κάθε άλλη ευπαθή ομάδα πληθυσμού. Ιδιαίτερα δε τόνισε την επιθυμία της προσέλκυσης νέων ωφελουμένων στο πλαίσιο της υφιστάμενης δομής, της οποίας η δυναμικότητα υπερβαίνει τον αριθμό των ωφελουμένων/εξυπηρετούμενων ατόμων κατά περίπου 20%. Απευθύνει δε κάλεσμα σε νέους δυνητικούς δικαιούχους, καθώς θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό το γεγονός να δεχτούμε νέες αιτήσεις προκειμένου η δομή να μπορέσει να εξυπηρετήσει το μέγιστο αριθμό ωφελουμένων ατόμων στο πλαίσιο της συνήθους λειτουργίας της.
Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον περιφερειάρχη Κρήτης, κο Αρναουτάκη για την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε θέματα που άπτονται της στήριξης και της ανακούφισης των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Υμνοι και μελωδίες στο πνευμ. κέντρο Παναγίτσας

Καφενείο αναμνήσεων - Το άγαλμα της Ελευθερίας

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.