info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΡΟΥΛΗ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Εξηγήσεις έδωσε ο δήμος Ρεθύμνου για την «επική ασφαλτόστρωση» στην οδό Επ. Μαρούλη στο κέντρο της πόλης, έργο, που έτυχε αμέτρητων σχολίων κάνοντας τον γύρω του διαδικτύου.
Η άνευ προηγουμένου τεχνική διαδικασία με ασφαλτόστρωση όσων τμημάτων του δρόμου δεν καταλαμβάνονταν από αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων,  προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και έγινε «viral» με τις φωτογραφίες από την «πρωτότυπη» ασφαλτόστρωση να έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ενημερωτικές σελίδες ολόκληρης της χώρας.

Απαντώντας, στο σάλο που ξέσπασε ο δήμος Ρεθύμνης ανακοίνωσε τα εξής:
«Σε συνέχεια των αναφορών κι επισημάνσεων , μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τις νέες ασφαλτοστρώσεις που γίνονται εντός πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη και που υποτιμούν το έργο του Δήμου Ρεθύμνης, θα θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης , καταρχήν :
Α) Ενημέρωσε τους πολίτες με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα επί τρεις μέρες που επεσήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης.
Β)      Είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου.
Γ)  Η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του Δήμου.  και
Δ) Είχε ειδοποιηθεί η Τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας.
Παρόλα αυτά το θέμα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι . Η Τροχαία για λόγους που την αφορούν αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων. Όσον αφορά στους κάδους απορριμμάτων που δεν μετακινήθηκαν, εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία.
Από την άλλη πλευρά, η Υπηρεσία και ο εργολάβος δε γινόταν να ακυρώσει ή να αναβάλλει την ασφαλτόστρωση γιατί σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά.
Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε παρά τις ενέργειες ενημέρωσης από πλευράς Δήμου. Για το λόγο αυτό και για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, παρακαλούμε πολύ τόσο τους συμπολίτες μας , όσο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τις ενημερώσεις του Δήμου για τα έργα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ή που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.
Για να προλάβουμε και άλλες απόψεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καλόπιστα εκφράζονται , το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη  και  η  ασφαλτόστρωση  δεν  έχει ολοκληρωθεί.  Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί η μία  ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και θα ακολουθήσει τελική στρώση τάπητα 5 εκ.
Τέλος  αναφέρουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και θα εκλείψουν οι λόγοι  ανησυχίας και ταλαιπωρίας των οδηγών. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους κανόνες ποιότητας και τις αντίστοιχες προδιαγραφές  .Ελπίζουμε στην κατανόηση των διερχομένων πολιτών θυμίζοντας ότι οι επεμβάσεις εντός πόλης δημιουργούν πάντα ολιγοήμερη όχληση.»
Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αποδούλου

Υμνοι και μελωδίες στο πνευμ. κέντρο Παναγίτσας

Καφενείο αναμνήσεων - Το άγαλμα της Ελευθερίας

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.