Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Το νέο πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Η πολιτισμικότητα της πόλης του Ηρακλείου αποτελείται διαφαίνεται καθημερινά  στο διάβα, στα σοκκάκια και στους κεντρικούς δρόμους της. Πλανόδιοι, μάγοι, κλόουν, τσιγγάνες, ζητιάνοι, συνεργεία καθαρισμού τζαμιών καταστημάτων αλλά και αυτοκινήτων, συνοδεύουν τις καθημερινές μας βόλτες.
Την καλοκαιρινή περίοδο το νησί μας πλημμυρίζει απο Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς, Έλληνες της υπόλοιπης χώρας. Γλώσσες αναμειγνύονται με ήθη, συνήθειες και διαφορετικούς τρόπους ένδυσης.


Απ όλα έχει ο μπαξές, και όλα τα βρίσκεις στην πόλη του Ηρακλείου, 
Με δόσεις ρεαλιστικές σκέφτομαι ότι η διασκέδαση, η ένδυση, η καταναλωτική μανία, και η κουλτούρα  παντρεύεται και όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι.
Στο κέντρο της πόλης τα φορητά πολυκαταστήματα ανοίγουν πρωί πρωί, έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες τους και να προσφέρουν χρήσιμα και άχρηστα μικροαντικέιμενα σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.
Απλά είναι τα πράγματα, ένα σεντόνι, μια τσάντα που περιέχει το εμπόρευμα και λίγα λεπτά χρόνου για να απλωθεί και να ανοίξει η βιτρίνα.
Στην φωτογραφία που μας έστειλε ο Δ.Π βλέπεται την άνεση και την απλότητα των ποραγμάτων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............