Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Οι καλικάντζαροι ήρθαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρέα με τον Τρακατρούκα

Κι ήρθαν οι καλικάντζαροι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016. Εκεί γύρω στις 10.30 το πρωί, παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, τα παιδιά και οι γονείς τους αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και γέμισαν με παραμυθόσκονη  όλον τον τόπο και υπέροχες κατασκευές.

Η Ελένη Μπετεινάκη παρέα με τον Τρακατρούκα και όλους τους φίλους του, αφηγήθηκε τις περιπέτειες των μικρών τριχωτών πλασμάτων που στα μάτια των παιδιών και στα παραμύθια έχουνε άλλες μορφές. Με την μαγική λέξη « καλικαντζαρούμ …» γίναμε όλοι καλικάντζαροι, μπήκαμε στην ιστορία και γίναμε οι καλύτεροι βοηθοί του Τρακατρούκα!


Κι ύστερα ήρθε η στιγμή, η μαγική, που οι καλικάντζαροι κι ο ίδιος ο Τρακατρούκας πήρε ζωή μέσα από τον πηλό με την μοναδική τέχνη και ταλέντο του Βασίλη Πολιτάκη.

Σας ευχαριστούμε όλους με την ψυχή μας, εμείς τα παραμυθένια καλικαντζαράκια, που μας αγαπάτε τόσο πολύ και γι αυτό συνεχίζουμε να υπάρχουμε!

Πολλές ευχαριστίες και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στην Εύη Αλμπαντάκη που δημιουργεί όλες μου τις κούκλες και στα παιδιά που είναι πάντα εκεί μαζί με τους γονείς τους.


Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους και μια πιο μεγάλη στη Ραφαέλα, στον Δημήτρη και στον Θοδωρή που αγαπάνε τόσο τα βιβλία και τα παραμύθια, που είναι εκεί, και που ο Τρακατρούκας θα τους έχει πάντα δίπλα του!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην πλατεία Ελευθερίας στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2016, στις 18.00 το απόγευμα, όπου λίγο πριν τελειώσει η παραμονή των καλικάντζαρων πάνω στη γη, ο Πι και ο Φι  που τα κάνουν όλα στη στιγμή θα μας κρατήσουν συντροφιά με ένα ολοκαίνουργιο παραμύθι !

Καλή Χρονιά σε όλους!

Ελένη Μπετεινάκη

http://zhtunteanagnostes.blogs...
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............