Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Διακόσιοι νέοι κάδοι ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Με 200 νέους μπλε κάδους, αναμένεται να ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες το δίκτυο ανακύκλωσης του Ηρακλείου, με στόχο την περαιτέρω αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού, αύξηση που τους τελευταίους μήνες αγγίζει το 10%.
Με την κίνηση αυτή, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την εφαρμογή του βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού της με σκοπό την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.


Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων και ενεργειών προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως η προμήθεια και διανομή οικιακών κομποστοποιητών, η τοποθέτηση νέων μπλε κωδωνών συλλογής γυαλιού, η θέσπιση κινήτρων προς τις επιχειρήσεις για αύξηση των ποσοτήτων ανακύκλωσης, η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης στα σχολεία, δράσεις για περιορισμό της χρήσης πλαστικών συσκευασιών και τσαντών καθώς και η προσθήκη κίτρινων κάδων ανακύκλωσης χαρτιού.


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου Χάρης Μαμουλάκης ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) για την παράδοση των νέων κάδων και σε δηλώσεις του τόνισε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού στον Δήμο μας και με ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στην προσπάθεια. Τους αξίζουν πολλά μπράβο γι’ αυτό. Θα ήθελα με την ευκαιρία, εκτός από τα στελέχη της Ε.Ε.Α.Α. να ευχαριστήσω και το σύνολο του προσωπικού της υπηρεσίας μας για την άριστη συνεργασία μας και τη δυνατότητα που μας δίνουν να έχουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα».
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Εκδρομή στην Ψαρή Φοράδα - Το ιστορικό χωριό Ανώγεια - Το ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............