Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


H καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή για τα θεατρικά της έργα για παιδιά, στο πλαίσιο της περιοδείας της ανά την Ελλάδα έρχεται στο Ηράκλειο με την παράσταση «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», η οποία ανέβηκε για δύο συνεχείς χρονιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το έργο θα παιχτεί στο κινηματοθέατρο Αστόρια το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 το πρωί. Την βδομάδα 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις του έργου για τα σχολεία της πόλης.


Η παράσταση παρουσιάζεται στο κινηματοθέατρο Αστόρια σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 το πρωί.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 
Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο περνάει ώρες στη δανειστική βιβλιοθήκη διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχειόμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι του, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα τα βράδια! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων! Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι θεατές μένει να τις πιστέψουν...ή όχι!

Το έργο μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κεντρικός άξονας της πλοκής είναι το ψέμα και μερικές από τις πτυχές του: η πλάνη, η απόκρυψη, η υπερβολή και η παραποίηση. Από πού πηγάζει η ανάγκη για το ψέμα; Ποιες επιθυμίες ικανοποιεί; Δίνει λύση στα προβλήματα ή τα σκεπάζει, κρύβοντάς τα προσωρινά; 
Κύρια συστατικά της παράστασης είναι το χιούμορ και η χειμαρρώδης δράση, ενώ τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας.

Το έργο, μετά την επιτυχία του, διασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στο ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, ενώ συγγραφείς του είναι οι βραβευμένοι με Α’ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη που πρόσφατα τιμήθηκαν με την εξαιρετική διεθνή διάκριση White Ravens.

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη, Σκηνοθεσία: Ομάδα Κοπέρνικος και Βάσια Παρασκευοπούλου, Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου, Κατασκευή κούκλας: Τα φτερά του Μύθου (Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου), Μουσική: Άγγελος Αγγέλου 
Παίζουν: Γιώργος Τσαγκαράκης, Γιάννης Αδρίμης

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. 


Εισιτήρια πωλούνται στο ταμείο του Κινηματοθέατρου Αστόρια και στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ