Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

30 πόντους το ύψος του χιονιού στα Ανώγεια


Η χιονόπτωση στα Ανώγεια έχει φτάσει στους 30 πόντους μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης και τα φαινόμενα συνεχίζουν με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι θα ενταθούν ιδιαίτερα από τις βραδινές ώρες σήμερα καθώς και για ολόκληρη την αυριανή ημέρα.


Ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, όλοι οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στον χώρο του Δημαρχείου και στους δρόμους, χωρίς πάντως να έχει σημειωθεί ή να έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής.Οι δρόμοι στα Ανώγεια, αλλά και προς Ηράκλειο και Ρέθυμνο παραμένουν ανοιχτοί χάριν στις συνεχείς προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου που κάνουν συνεχείς διελεύσεις μέχρι και τις Γωνιές για τον δρόμο προς Ηράκλειο, αλλά και ως την Αξό για τον δρόμο προς Ρέθυμνο. Η χρησιμοποίηση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη.
Δέκα περίπου είναι οι κτηνοτρόφοι που επέλεξαν και σε αυτόν τον χιονιά να μείνουν στα ποιμνιοστάσια τους όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σήμερα αλλά και πολύ πιθανόν και τις επόμενες δυο ημέρες, για να προστατεύσουν από κοντά τα κοπάδια τους.


Όλοι είναι εφοδιασμένοι με ζωοτροφές, ενώ υπάρχει επικοινωνία τόσο με την οικογένεια τους, όσο και με τον Δήμο Ανωγείων όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σμπώκος σε επικοινωνία μας, τονίζοντας ότι μετά την λήξη των φαινομένων θα υπάρξουν οι επιχειρήσεις ώστε τα μηχανήματα να φτάσουν σε όλα τα ποιμνιοστάσια. Στη διάρκεια των φαινομένων βασικός στόχος είναι να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί για Ηράκλειο και Ρέθυμνο ενώ η επικοινωνία με όλους αυτούς τους κτηνοτρόφους είναι συχνή και δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.


Τα Τηλέφωνα του Δήμου είναι τα παρακάτω: 2834032500 και 2834032501 όπου μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή να ενημερώσετε για οποιοδήποτε συμβάν.
ΑΝΩΓΗ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανηφορίσαμε στο χωριό Βορίτσι - Το χωριό Βρυσίδι ή Μαγκάσα - Ο ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............