Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης στο Πολύκεντρο Νεολαίας


 Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από το Ηράκλειο της Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. 
Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, το πρώτο τους τραγούδι Αυτοί παιδί μου δεν, σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. 
Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε ο δίσκος-αρχείο 'ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ' σε ποίηση του Παύλου Βλαστού από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης ενώ μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ με τίτλο 'ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ' με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανδρέου, την διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος.

Σε μια εποχή άνυδρη και εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης. Και το επιτυγχάνουν περίφημα. Μελοποιώντας ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Παντελή Καλογεράκη, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσέλαν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί.

Στο φιλόξενο Πολύκεντρο Nεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στον τόπο τους, στο Ηράκλειο, θα παρουσιάσουν την εργασία τους.


Ημερομηνία: 
Ώρα: 21.30 
Είσοδος Ελεύθερη
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Tοπωνύμια των Χανίων ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............