Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς για το 2016 βραβεύτηκε το Kapsaliana Village Hotel


Με τις διακρίσεις «Top Restaurant of the year » τιμήθηκε το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel και » Best executive olive oil chef » o Βασίλης Λεωνίδου κατά την απονομή 23 βραβείων από τον οδηγό FLOS OLEI 2017 στη Ρώμη σε μια λαμπρή τελετή για τον κόσμο του ελαιολάδου , στο ξενοδοχείο Westin Excelsior Roma.
Η κριτική επιτροπή των ετήσιων βραβείων FLOS OLEI έρχεται να αναγνωρίσει τη συνεχή προσπάθεια στήριξης και προώθησης του ποιοτικού ελαιολάδου μέσω της γαστρονομίας των μενού του εστιατορίου του Kapsaliana Village Hotel , των σεμιναρίων γευσιγνωσίας ελαιολάδου που οργανώνονται στο χωριό , αλλά και της μπάρας ελαιολάδων από όλο τον κόσμο (πάνω από 45 φρέσκα ελαιόλαδα) .

 
Η προβολή ενός video με τους χώρους του ιστορικού παραδοσιακού ξενοδοχείου, του Μοναστηριακού ελαιόμυλου στην καρδιά του οικισμού, το εστιατόριο και τα πιάτα του chef ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους.
Ο Marco Oreggia εκδότης του οδηγού Flos Olei & ιδρυτής των ομώνυμων βραβείων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι χαρούμενος που ένας chef ασχολείται τόσο ενεργά με το ποιοτικό ελαιόλαδο και θα επισκεφθεί άμεσα το Kapsaliana Village Hotel για να δει από κοντά τον οικισμό-ξενοδοχείο με ιστορία στην παραγωγή ελαιολάδου πάνω από 250 χρόνια.
Ο executive olive oil chef Βασίλης Λεωνίδου παραλαμβάνοντας το βραβείο του τόνισε : «Ευχαριστώ τον Marco Orregia & τον Ricardo Scarpellini για την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνατε να μας βραβεύσετε ως top restaurant – top olive oil chef .
Εμείς χρόνια τώρα εργαζόμαστε με όλα αυτά τα κορυφαία ελαιόλαδα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αγωνία για το όφελος του καταναλωτή αλλά και του παραγωγού ελαιολάδου. Ευχαριστούμε τους παραγωγούς που μας δίνουν τέτοια προϊόντα.Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Μύρωνα Τουπογιάννη που οραματίστηκε και υλοποίησε το όραμα του γιά τα Καψαλιανά εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια και μας στηρίζει τόσο πολύ «.

Ακολούθησε γευστική δοκιμή ξεχωριστών ελαιολάδων, παρουσίαση πολλών άλλων παραγωγών που βρίσκονται στο κατάλογο, master classes διάσημων chef και φυσικά του Έλληνα chef Βασίλη Λεωνίδου που ξάφνιασε τους παρευρισκόμενους με ένα πιάτο βγαλμένο από τη παράδοση της Κρήτης με μπόλικο ελαιόλαδο : κρέμα από φωτοκόλυβα με κρητικό σταμναγκάθι, ψάρι και ελαιόλαδο
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ FLOS OLEI
Ο «Διεθνής Διαγωνισμός FLOS OLEI» , δημιούργημα του δημοσιογράφου Marco Oreggia και της επιμελήτριας Laura Marinelli στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο βραβεύοντας τα καλυτέρα προϊόντα και συμβάλλοντας στη διάδοση των υψηλής ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και στο σωστό τους μάρκετινγκ.
Τα Βραβεία ποιότητας, τα ονομαζόμενα «The Best 20» απονεμήθηκαν στις 20 εταιρίες που πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση του συνόλου του ελαιοκομικού τομέα ενώ κάθε χρόνο δίνονται 3 ακόμη βραβεία: «Εισαγωγέας της χρονιάς», «Εστιατόριο της χρονιάς» και το «Ειδικό βραβείο» αφιερωμένο στη μνήμη της δημοσιογράφου Cristina Tiliacos.
Το βραβείο αυτό απονέμεται σε άτομα, οργανισμούς ή ενώσεις που εργάζονται για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού του ελαιοκομικού τομέα.
Όλες οι εταιρίες που βραβεύτηκαν καθώς και εκείνες που θα λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον 80 με άριστα το 100 θα δημοσιευτούν στην έκδοση «FLOS OLEI – Παγκόσμιος Οδηγός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου», η οποία εκδίδεται από την εταιρία E.V.O. με την επιμέλεια των Marco Oreggia και Laura Marinell. Ο Οδηγός αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός οδηγός διεθνούς εμβέλειας που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στους καλύτερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο. Γραμμένος σε δύο γλώσσες (ιταλικά και αγγλικά), ο οδηγός παρουσιάζει 40 περίπου επιλεγμένες χώρες και στις 5 ηπείρους του κόσμου.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............