Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

CINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Στo πλαίσιo της εκπαιδευτικής του δράσης, “cineΜαθήματα”, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθηνών, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους δήμους Χανίων και Πλατανιά και τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σχεδιάζουν για μια ακόμη σχολική χρονιά, πρόγραμμα επιμόρφωσης στον κινηματογράφο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  α) κύκλο θεωρητικών – επιμορφωτικών συναντήσεων β) την υποστήριξη και παραγωγή ταινιών (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, animation) από τις σχολικές μονάδες.
Το πρόγραμμα θα έχει την επιστημονική εποπτεία συνεργαζόμενων επαγγελματιών του χώρου της εκπαίδευσης και του κινηματογράφου. Θα έχει διάρκεια όλη την σχολική χρονιά 2016 – 2017 και οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη της παραγωγής ταινιών αποτελεί η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος.
Η επιλογή των ταινιών, που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης των προτεινόμενων σεναρίων αλλά και των ομάδων υλοποίησης.
Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα είναι περιορισμένος όπως και ο αριθμός των ταινιών που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Οι ταινίες που θα παραχθούν θα παρουσιαστούν στo πλαίσιo του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Οκτώβριο του 2017.
Η εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο.
Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 28 Νοεμβρίου και μόνο ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την αίτηση στη διεύθυνση: http://www.chaniafilmfestival.com/labs2016-17 http://www.chaniafilmfestival.com/cinemathimata-movielab
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............