Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΑΧΛΑΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ


Υλικά για 4 άτομα

4 αχλάδια μέτρια
1 φιάλη κρασί
300 γρμ. ζάχαρη
4 φύλλα δάφνης
6 κόκκους γαρύφαλλο
λίγη κανέλα σκόνη και 2 κλωναράκια κανέλας



Για τη γέμιση

300 γρμ. μυζήθρα γλυκία
1 αυγό
100 γρμ. μελι
φυστίκια κάσιους


Εκτέλεση

Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας μια κοιλότητα.
Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε στο κρασί έως να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε όσο κρασί απέμεινε απ’ το βρασμό προσθέτουμε άλλη τόση ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τα δύο κλαδιά κανέλλας, τη δάφνη και τα βράζουμε, έως να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε θρυμματισμένη τη μυζήθρα με το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μίγμα της μυζήθρας.
Τα βάζουμε στο φούρνο έως να γκρατιναριστεί η μυζήθρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο δύο γεμισμένα κομμάτια αχλάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι, το γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και με τα χοντροκομμένα κάσιους.



Συνταγή: Γιώργος Ρολάκης



Tips: 

Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο
Η Μονή Σεληνάρι έτος 1934 - Ο Ηρακλειώτης Βαγγέλης Μαρινάκης- Η ΕΔΕΑΚ Σητείας
Μιλούν Κρητικά χωρίς να είναι Κρητικοί - Η Αξός Μυλλοποτάμου - Το χωριό Καραβάδος
............. .............
"/>

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ