Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΖΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ

  Με αφορμή τις επισκέψεις του Ολυμπιονίκη μας, κ. Νίκου Κακλαμανάκη, στις 21 και 25 Νοεμβρίου 2016 στο σχολείο μας, Γυμνάσιο Γαζίου, θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε  ολόψυχα για την άμεση ανταπόκριση και αποδοχή της πρόσκλησής μας και να τον συγχαρούμε για το αξιέπαινο έργο του.   Ο κ. Νίκος Κακλαμανάκης, αθλητής της ιστιοπλοΐας και δύο φορές Ολυμπιονίκης, ξεκίνησε από πολύ μικρός την ιστιοπλοΐα στην κατηγορία Μistral, άνθρωπος με ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης.   «Αγκάλιασε» αμέσως με πολύ αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά μας, τους μίλησε για τις εμπειρίες και τα βιώματά του, αλλά και για τις δυσκολίες που κατόρθωσε με πολύ κόπο  να ξεπεράσει, προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του, περνώντας το μήνυμα στους μαθητές ότι θα πρέπει να αγωνίζονται για όσα ονειρεύονται και επιθυμούν. Στο τέλος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις ερωτήσεις των παιδιών και της δημοσιογραφικής ομάδας της σχολικής μας εφημερίδας, δίνοντας καίριες και ουσιαστικές απαντήσεις.


 Ο κ. Νίκος Κακλαμανάκης με το προσωνύμιο γιος του ανέμου, αποτελεί πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τις μελλούμενες γενιές. Είμαστε ευτυχείς γι΄ αυτήν μας τη συνάντηση, καθώς στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται οι αξίες  και τα ιδανικά ενός πνεύματος ανθρωπιστικού. «Με τη δύναμη της Ελλάδας, σε πείσμα των καιρών, ονειρεύεσαι, στοχεύεις, προσπαθείς, πετυχαίνεις!» δηλώνει με νόημα.
 “Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος του σχολείου μας είναι αρωγοί παρόμοιων εκδηλώσεων που ωθούν τα παιδιά μας σε υγιείς δράσεις και προάγουν τον πολιτισμό” δήλωσε η Κα Αθηνά Γκινούδη, διευθύντρια του Γυμνασίου Γαζίου.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............