Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΝΙΑ ΜΠΙΚΟΦ

Με την παγκόσμιας διάκριση H.E.R.O. (Honouring Excellence for Rescue Operations) βραβεύτηκε η Χανιώτισσα Μάνια Μπικόφ η οποία με την ναυαγοσωστική ομάδα της Lifeguard Hellas Save & Rescue Volunteer Team έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές στην Λέσβο από τον περυσινό Νοέμβριο μέχρι και σήμερα.
Η απονομή έγινε στην Πορτογαλία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διασωσης-International Maritime Rescue Federation (IMRF).

Η ίδια, έγραψε στο προφίλ της στο facebook:
«Ένα βραβείο που ξεπέρασε τα όρια της Λέσβου, της Ελλάδας. Ένα βραβείο, που μας ανέβασε ψηλά εκεί που η φαντασία μας δεν θα είχε φτάσει ποτέ. Ακόμη κ αν η πρώτη θέση δεν απονεμήθηκε σ’ εμάς, είμαστε πρώτοι, στη συνείδηση μας,στις ευχές σας,στα μάτια όλων όσων χθες ήταν παρόντες στην βραδιά απονομής.
Όλοι, μας έσφιξαν το χέρι, μας αγκαλιασαν, θέλησαν να μοιραστούμε μαζί τους εμπειρίες κ ας έχουν δει τα δικά τους μάτια εξίσου πολλές δύσκολες στιγμές στη θάλασσα. Καταφέραμε μετην εξαιρετική εθελοντική δουλειά μας, να κάνουμε ηχηρη τη δράση μας, μιας ομάδας κ ενός λαού που δε γυρνάει την πλάτη στην ανάγκη.
Δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν μας στηρίζει οικονομικά κανείς, μας βοηθάνε μονάχα φίλοι κ ομάδες που μαζί έναν χρόνο τώρα ξεπερνάμε τον εαυτό μας, γίναμε πλουσιότεροι σε εμπειρίες, σε συναισθήματα, σε αληθινές φιλίες. Μοναδικές κ μονάκριβες στιγμές, σε όλα τα στάδια αυτής της επιβράβευσης. Ήδη κοιτάμε μπροστά, στα μελλοντικά μας σχέδια, στις εκπαιδεύσεις, στο πως να είμαστε καλύτεροι.
Όσα ευχαριστώ κι αν πω ποτέ δε θα είναι αρκετά, μα είναι τόσο πολύ απαραίτητο να τα τονίσω. Σε κάθε ναυαγοσώστη μας,σε κάθε εθελοντή είμαστε όλοι ισαξιοι κρικοι σε αυτή την αλυσίδα διάσωσης κ επιβίωσης. Υποσχόμαστε, πως αυτήν την τεράστια επιτυχία κ τιμή του να ανήκουμε στους ελάχιστους εκλεκτούς στη θαλάσσια διάσωση θα την κρατήσουμε μέσα μας σαν φυλαχτό κ θα συνεχίσουμε με μόνο μέλημα μας τη βοήθεια στο νερό, όπου κ όποτε χρειάζεται.Εκ μέρους όλης της μεγάλης οικογένειας της Lifeguard Hellas σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.»
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηράκλειο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............