Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙAΣ ΑΠΤΕΡΑΣ


Μοναδική η χθεσινή στιγμή Κυριακή 6 Νοεμβρίου για τον τόπο, για το Γυμνάσιο Βάμου και το 2ο Γυμνάσιο Χανίων και για όλους εμάς που συμμετείχαμε τώρα και ενάμισι μήνα στην προετοιμασία της εκδήλωσης.
Δύσκολο πραγματικά να καταφέρεις να κινητοποιήσεις τις τοπικές κοινωνίες για να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την πολιτιστική κληρονομιά. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ο χώρος της εκπαίδευσης προσφέρεται ως όχημα για τέτοιου είδους εγχειρήματα που στοχεύουν σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της ανθρωπότητας… το ίδιο μας το μέλλον. Ειδικά σήμερα που όλα εκπίπτουν και η πολιτιστική πενία γίνεται όλο και πιο αισθητή.
Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους θα έπρεπε σήμερα να είναι ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι και όλα τα ΜΜΕ στο ύψωμα της Απτέρας (ελάχιστοι οι παρόντες). Για να λειτουργήσουν οι ίδιοι ως πολλαπλασιαστές στις κοινωνίες, στους δήμους, στα σχολεία, στους πολίτες. Τον καιρό της ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους μαζί και καθένα ξεχωριστά που στάθηκαν δίπλα μας, μας ενθάρρυναν, μας βοήθησαν, μας συμβούλεψαν, μας φιλοξένησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους σήμερα. Και είσαστε πολλοί, πάρα πολλοί, πέρα από κάθε προσδοκία μας.


Σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, πάντα με μπροστάρηδες τους μαθητές μας… το μέλλον της πατρίδας μας και θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο λόφο της αρχαίας Απτέρας, «περιφρουρώντας» το θέατρο και τιμώντας τον τόπο τον προγονικό .

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............