info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΕΡΓΗΔΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΡΟΔΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        
Τις εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου της Ενετικής έπαυλης των Καλλέργηδων και του Ι.Ν. της Παναγίας της Ροδέας στη Ροδιά, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Οι εργασίες, που εκτελούνται υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας όπως προβλέπεται, αφορούν στον καθαρισμό των χώρων από την άγρια βλάστηση και τα πεσμένα οικοδομικά υλικά από τα παρακείμενα ερειπωμένα κτίσματα, τα οποία ο δήμος έχει εξασφαλίσει με αγορές και παραχωρήσεις από τους ιδιοκτήτες τους το προηγούμενο διάστημα. Και αυτή η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου των δύο σπουδαιότατων αυτών μνημείων του οικισμού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει εξασφαλίσει την κυριότητα αρκετών σύγχρονων κτισμάτων γύρων από τα δύο μνημεία – στην πλειονότητά τους αυθαιρέτων – και έχει ήδη προχωρήσει στις σχετικές κατεδαφίσεις οι οποίες και δημιουργούν ικανό περιβάλλοντα χώρο γύρω από αυτά, χώρο απαραίτητο για την ανάδειξή τους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών και των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, τα δυο μνημεία αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικά αξιοθέατα για το Μαλεβίζι, προσελκύοντας πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης: «Προχωράμε τις παρεμβάσεις μας στον πανέμορφο οικισμό της Ροδιάς, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο δυο μοναδικούς θησαυρούς του οικισμού: Την Ενετική έπαυλη των Καλλέργηδων και τον Ναό της Παναγίας της Ροδέας. Δυο σημαντικά μνημεία, με τεράστια ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία για ολόκληρο τον Δήμο μας. Ταυτόχρονα όμως, αναβαθμίζουμε αισθητά μια κεντρική περιοχή του οικισμού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων της Ροδιάς.
Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και την αρχαιολόγο – υπεύθυνη του έργου κ. Ελένη Κανάκη για την άριστη και ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασίας μας, όπως επίσης και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Γιάννης Στρατάκη αλλά και όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για την συμβολή τους στο πολύ καλό αποτέλεσμα».
 Τον δήμαρχο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης, το μέλος του Τ.Σ. Αντώνης Ροδίτης και ο ειδικός σύμβουλος, αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης.
Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αποδούλου

Υμνοι και μελωδίες στο πνευμ. κέντρο Παναγίτσας

Καφενείο αναμνήσεων - Το άγαλμα της Ελευθερίας

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.