Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ

Υλικά για τη γέµιση 

1 κιλό βλίτα
2 σκελίδες σκόρδο
κρεµµύδια φρέσκα
2 µατσάκια µαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
Υλικά για το φύλλο

½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζανάκι νερό
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά


Εκτέλεση
Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ :http://www.rethymnoguide.gr/
Ο τραγουδοποιός Μανώλης Τιτάκης - Το μαζί που τρώει το εγώ μας - Στις Αίθουσες η ταινία Καζαντζάκης
Οι Τρίκυκλες μηχανές των Κρητικών - Το γραφικό χωριό Βουλισμένη - Ανάθεμα τον που ξεδίψασε την ζωή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ