Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΕΜΟΓΓΙΑΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Την αναδρομική έκθεση του έργου του σπουδαίου Ηρακλειώτη σκηνογράφου Γιώργου Ανεμογιάννη επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Την έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από 28/11 έως 15/12, διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη με τη συνεργασία των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών – Αστερουσίων και την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Κώστα Βαρδαβά, ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον επιμελητή της και μουσειολόγο κ. Αντώνη Λεβέντη και έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από την ποιότητα των εκθεμάτων όσο και από το άρτιο στήσιμο της. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Ηρακλειώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και επί της ουσίας να γνωρίσουν την εξαιρετική δουλειά ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου του θεάτρου και συμπολίτη μας.


Αφορμή για την πραγματοποίηση της έκθεσης στάθηκε η συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του Γιώργου Ανεμογιάννη, ο οποίος εκτός όλων των άλλων, είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε και υλοποίησε το Μουσείο Καζαντζάκη.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Εκδρομή στην Ψαρή Φοράδα - Το ιστορικό χωριό Ανώγεια - Το ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............