info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        

Η Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου, είναι ένας χώρος "ημιαυτόνομης" διαβίωσης, στην οποία ζουν αγόρια σχολικής ηλικίας (6-18 ετών). Πρόκειται για την μοναδική δομή που μπορούν να φιλοξενηθούν αγόρια στο Νομό Ηρακλείου.
Η "Στέγη", παρέχει στα παιδιά που φιλοξενεί υλική και κοινωνική στήριξη, ακολουθώντας ένα ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, που βασίζεται στο "οικογενειακό μοντέλο" λειτουργίας.

 Οι ανάγκες της Στέγης, είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο την υλική καθημερινότητα (ένδυση, υπόδηση, διατροφή). Κανείς θα μπορούσε να προσφέρει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του είτε για να βοηθήσει τα παιδιά με τα μαθήματα τους, είτε να τα συνοδεύσει στις εξωσχολικές τους δράσεις, αλλά ακόμη και να τα βοηθήσει να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους μαθαίνοντάς τους πράγματα.


Η διευθύντρια της Στέγης ανηλίκων Ηρακλείου κυρία Μαρίνα Στριλιγκά - Μαρή μίλησε στο ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ με αφορμή την επίσκεψη μας στην αποκριάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τσικοπέμπτης 12 Φεβρουαρίου 2015.
Μας άνοιξε το φιλόξενο γραφείο της και σε μιά φιλική κουβέντα μας άνοιξε την καρδιά της που χωράει όλα τα οαιδιά του κέντρου.
Η αγάπη πρέπει να είναι μπροστάρης στην προσπάθεια μας αλλιώς δεν καταφέρνεις τίποτα, η διαφορετικότητα δεν υπάρχει για εμάς, τα παιδιά και η παιδική ψιχούλα είναι ίδια , δεν έχει χρώματα και γλώσσες .
Οπως βλέπω τα παιδιά μου βλέπω και τα παιδιά της στέγης, μια οικογένεια είμαστε.
Με καθημερινες μικρές στιγμές ζούμε, με δράσεις και εκδηλώσεις προσπαθούμε να ζεστάνουμε την ζωή.Με αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, με πολλές ώρες παρουσίας, και με γερό στομάχι στις πίκρες που πρέπει να καταπιούμε και στις χαρές που καλούμαστε να γεννήσουμε.
Η έλλειψη ατόμων δεν βοηθάει την προσπάθεια μας, η στέγη ανηλίκων Ηρακλείου ανήκει διοικητικά στο Υπουργείο Δικαιοσύνησς και απασχολεί 8 άτομα απο τα οοία τα 2 είναι νυχτερινά.
Καταλαβαίνετα μας λέει η κυριά Μαρίνα Στριλιγκά - Μαρή πόσο δύκολες είναι οι συνθήκες όταν κάποιος φεύγει με άδεια ή αρρωσταίνει.
Η απουσία κονωνικής λειτυργού, και ψθχολόγου είναι πλήγμα και η ανάγκη ύπαρξης τους άμεση.
Βοήθεια υπάρχει απο εθελοντικούς φορείς , φίλους και συνανθρώπους κάτι που μας δίνει δύναμη.
Το καλύτερο κέντρο δεν μπορεί να καλύψει και να αντικατασήσει την χειρότερη οικογένεια.
Να γίνουμε καλύτεροι Άνθρωποι  ονειρευόμαστε, προσπαθούμε, και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε.Κατασκευές και δράσεις πραγματοποιούνται καθ όλη την διάρκεια του χρόνου, αποκριάτικες μάσκες και στολές, την περίοδο των αποκρεών αλλά και πασχαλινές λαμπάδες με τα χέρια των παιδιών δίνουν την ελπίδα που όλοι έχουμε ανάγκη.
Η Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου  βρίσκεται στην Πολυχρονάκη Κωνσταντίνου 5, στον Μασταμπάς. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι  2810310092, προϊσταμένη κα. Στριλιγκά Μαρίνα (από Κυριακή βράδυ έως Παρασκευή απόγευμα είναι ανοικτά).


Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αποδούλου

Υμνοι και μελωδίες στο πνευμ. κέντρο Παναγίτσας

Καφενείο αναμνήσεων - Το άγαλμα της Ελευθερίας

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.