info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        
Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ενετικού λιμανιού επιχειρεί το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, σε μια προσπάθεια να υλοποιήσει αυτό που χρόνια σχεδιάζεται αλλά έχει μείνει στα χαρτιά.Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος του Λ.Τ. Ρένα Κουτσαλεδάκη – Καπετανάκη, υποστηρίζει ότι πλέον ήρθε η ώρα, εντός των επόμενων μηνών και πριν την επόμενη τουριστική περίοδο, να εφαρμοστεί η μελέτη που αφορά παρεμβάσεις στο χερσαίο τμήμα του ενετικού λιμανιού. Αυτές οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ξύλινου διαδρόμου από την πλευρά των κρηπιδωμάτων και τη μεταφορά των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων μπροστά από τις όψεις τους.
Αυτό το σκέλος της μελέτης απαιτεί έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, του οποίου την απάντηση περιμένει ο φορέας τις επόμενες ημέρες.
«Η μελέτη πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα από το ΚΑΣ και περιμένουμε την απόφαση προκειμένου να δούμε αν υπάρχουν παρατηρήσεις. Γιατί είχε εξεταστεί το θέμα και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον ξύλινο διάδρομο, αν είναι απαραίτητος και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη μελετήτρια, που τις έδωσε», ανέφερε η κα Κουτσαλεδάκη.
Η ίδια πρόσθεσε πως το Λιμενικό Ταμείο είναι διατεθειμένο να κάνει ό,τι απαιτείται για την εφαρμογή της μελέτης και τη δημιουργία της ενδεδειγμένης εικόνας για το ενετικό λιμάνι. «Ήδη προχωρά η διαδικασία ώστε τα τραπεζοκαθίσματα να μεταφερθούν από τη μεριά των καταστημάτων και όχι να εξελιχθούν στην άκρη των κρηπιδωμάτων. Να διασφαλιστεί δηλαδή ο διάδρομος των 2,4 μ. που προβλέπει η μελέτη και από εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε από του χρόνου σε συνεννόηση και με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόταση που γίνεται από τη μελέτη», συνέχισε.
Μάλιστα, στο πλαίσιο των δράσεων η κα Κουτσαλεδάκη συναντήθηκε χθες με αρχιτέκτονες, μέλη του συλλόγου αρχιτεκτόνων, με τους οποίους περπάτησε το ενετικό λιμάνι, προκειμένου να προτείνουν ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν.
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για την αποκατάσταση των ύφαλων κρηπιδωμάτων, η πρόεδρος του Λ.Τ. ανέφερε ότι «η μελέτη είναι έτοιμη και διερευνούμε σε ποιους άξονες μπορεί να μπει και να χρηματοδοτηθεί για να αποκατασταθούν τα ύφαλα, που επικίνδυνα έχουν πάρει τροπές λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων χρόνων. Από την Περιφέρεια διερευνάται πού μπορεί να ενταχθεί η συγκεκριμένη μελέτη και μέχρι το τέλος του χρόνου θα την καταθέσουμε, με προϋπολογισμό 300 χιλ. ευρώ, να μπορέσει να μπει σε άξονα και να χρηματοδοτηθεί».
ΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ
Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια για να βελτιωθεί η εικόνα του παραλιακού μετώπου με επιπλέον φύτευση, η οποία θα προσφερθεί από ιδιώτη. «Έχουμε συμπαραστάτες το πανεπιστήμιο, που έχει βοηθήσει τον δήμο και στον κήπο με τη φύτευση, αλλά και σε άλλα έργα, και με την εθελοντική προσφορά λουλουδιών και φυτών που θα προσφερθούν, νομίζω ότι σταδιακά θα αλλάξουμε το παραλιακό μέτωπο», κατέληξε η κα Κουτσαλεδάκη.Πηγή: Goodnet
Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αποδούλου

Υμνοι και μελωδίες στο πνευμ. κέντρο Παναγίτσας

Καφενείο αναμνήσεων - Το άγαλμα της Ελευθερίας

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.