Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΚΟΥΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης μπροστά στον ανδριάντα του πυρπολητή του Αρκαδίου Εμμανουήλ Αναγνώστου Σκουλά, εθα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ανωγείων σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 12.30 μ.μ με τίτλο “Μείζων δε πάντων η Ελευθερία.Το διαχρονικό Αρκάδι”, ενώ θα ακολουθήσει ημερίδα με την παρουσία κορυφαίων καθηγητών και επιστημόνων. Η εκδήλωση για τους ήρωες της Αρκαδικής εθελοθυσίας θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα γίνει κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο δικηγόρος κ.Νίκος Κ.Σκουλάς θα εκφωνήσει το ιστορικό της επετείου. Το απόγευμα στις 6 μ.μ θα ακολουθήσει ημερίδα που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς. 

Αναλυτικά θα μιλήσουν οι εξής:
Απόστολο Παπαιωάννου με θέμα: « ο πυρπολητής της Μονής Αρκαδίου Εμμανουήλ Β. Σκουλάς (1845-1866) 150 χρόνια μετά, Η εγκυρότητα των αντικειμενικών τεκμηρίων ως απόδειξη και αλήθεια. Πηγές και βοηθήματα. Η Βιβλιοθήκη του πυρπολητή».
Γεώργιο Κορναράκη με θέμα: « Η αποτυχία κατανόησης των γεγονότων οδηγεί σε αστοχία συλλογισμών για την ιστορική τεκμηρίωση της εθελοθυσίας στο Αρκάδι 1866.»
Γεώργιο Παναγιωτάκη με θέμα : «Ιστορία του Αρκαδιού. Η ιστορία του χρόνου με λόγο και εικόνα»
Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη με θέμα: « Η σημασία του έργου του Μητροπολίτη Κρήτης Τιμόθεου Βενέρη στη διαμόρφωση της εικόνας του πυρπολητή του Αρκαδίου».

Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε και να γευτείτε αγαπημένες παραλίες της Κρήτης

............. ............. ............. ............. ............. .............
............. .............
"/>

Το Περογιάννειο σινεμά του 60 - Το Αρχοντικό Ιττάρ - Οταν κάναμε βεγγέρες

............. ............. .............

Ηράκλειο εναντίον Χανίων - Η Αερ.εταιρεία Cretan airlines - Η εταιρεία Air Greece

............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ