Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΓΕΡΓΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εκδρομή σε Πανασό και Γέργερη από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου
 Συνεχίζουν τις θεματικές εκδρομές και τις ξεναγήσεις για τους δημότες στην ενδοχώρα οι Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι την ερχόμενη Κυριακή 27 Noεμβρίουτ ο θέμα της εκδρομής είναι «Ελιά, Κρασί, Τυρί»                
 Ο πρώτος σταθμός θα είναι το χωριό Πανασός, με επίσκεψη στην μνημειακή ελιά, την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, καθώς και το Μουσείο Απολιθωμάτων του Αστρινού Δαμιανάκης. Στον Πανασό το πρόγραμμα της περιήγησης θα καλύψει επιστημονικά η εκπαιδευτικός και λογοτέχνης κ. Ελένη Μανιωράκη.

Η εκδρομή θα συνεχιστεί στη Γέργερη, με επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της περιοχής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε έναν από τους παλιούς νερόμυλους του χωριού και  στην περιοχή της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, όπου υπάρχουν λαξευτά πατητήρια, όπως επίσης και πιεστήρια κρασιού και λαδιού.
Μετά από μία στάση για …τσικουδιά στο χώρο του δραστήριου «Συλλόγου των Βαρελοφρόνων», θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο κέντρο κοινωνικός παρέμβασης, στο βενετσιάνικο μοναστήρι των Κιστεριανών αλλά και στη λίμνη Διγενή. Ακολουθεί  προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
To πρόγραμμα περιήγησης στη Γέργερη θα καλύψουν επιστημονικά ο κ. Κώστας Χατζημηνάς, Πρόεδρος του κοινωνικού φορέα ΚΕ.ΚΟΙ.Π και η κ. Γεωργία Δασκαλάκη, στέλεχος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των Γεργεριτών Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Σηφάκης. 
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με τουριστικό λεωφορείο. Τόπος συνάντησης και επιβίβασης θα είναι το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου και ώρα 08:45 η πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.  Για κρατήσεις και πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να τηλεφωνείτε στους Κακουλάκη Χάρη 6932400733 και Κρανιωτάκη Μαρίνα 6937100083. Λόγω της μεγάλης ζήτησης της εκδρομής θα επαναληφθεί ως έχει και στις 4/12/16.

Λόγω μεγάλης συμμετοχής η εκδρομή θα επαναληφθεί 4 Δεκεμβρίου 2016. 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΓΕΡΓΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............