Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Φθινοπωρινό αναμένεται να διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού για το τελευταίο ΣαββατοΚύριακο του Νοεμβρίου, με λίγες παροδικές βροχές κατά τόπους κυρίως την Κυριακή. Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αρκετές περιοχές του νησιού, ιδιαίτερα στα βόρεια, θα ταλαιπωρηθούν από τους Ισχυρούς Νοτιάδες, ενώ ο καιρός θα διατηρηθεί λίγο νεφελώδης και τη θερμοκρασία να σημειώνει υψηλές για την εποχή τιμές. Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με περισσότερο χειμερινές διαθέσεις αναμένεται από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Τα κύρια χαρακτηριστικά της αναμενόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη, οι Ισχυροί έως και Θυελλώδεις Βόρειοι άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τετάρτη τα ξημερώματα.Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Νεφελώδης καιρός με πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους. Η εμφάνιση λίγο σημαντικότερων βροχοπτώσεων στα νότια τμήματα της Κρήτης συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.
Οι άνεμοι από Νότιες διευθύνσεις στα 3 – 4 και κατά τόπους στα βόρεια της Κρήτης έως και 5 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει λίγο υψηλότερες τιμές, λόγω των νοτιάδων, και θα κυμανθεί από 15 έως 22 C


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
Διαδοχικές αλλαγές στο σκηνικό του καιρού αναμένεται για την Δευτέρα με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και διαστήματα με αυξημένες νεφώσεις και μια μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχή κατά τόπους.
Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως και τα 5 Μποφώρ κατά τόπους σε βόρεια τμήματα του νησιού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά και υψηλά για την εποχή επίπεδα με τη μέγιστη να φθάνει στους 23 έως και  24 C σε βόρειες περιοχές την Κρήτης.
Σταδιακά από την Τρίτη το πρωί αναμένεται αλλαγή του καιρού με χαρακτηριστικά χειμερινής περιόδου.  Βροχές αναμένεται να σημειωθούν σε ολόκληρη την Κρήτη με μεγαλύτερες εντάσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού.  Αναμένεται στροφή των ανέμων από Βόρειες διευθύνσεις και ενίσχυση τους σε Ισχυρούς έως πολύ Ισχυρούς  και αργότερα έως και Θυελλώδεις στα πελάγη.  Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά και θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τετάρτη το πρωί.
Για την κατά τόπους ένταση των καιρικών φαινομένων καθώς και για τη διάρκεια παραμονής της κακοκαιρίας στην Κρήτη θα υπάρχει ασφαλέστερη προγνωστική εικόνα από την Δευτέρα, οπότε θα ακολουθήσει και νεότερο δελτίο καιρού.

Με εκτίμηση
Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ O Γιώργης Ξυλούρης ο Ψαρογιώργης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το δασικό χωριό της Κάτω Σύμης - Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............