info@kritipoliskaihoria.gr - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - kritipolis@hotmail.com - ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, info@kritipoliskaihoria.gr - ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ - info@kritipoliskaihoria.gr

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 1977

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ        
Το "Ποιός πληρώνει τον Βαρκάρη;" αποτέλεσε το έναυσμα για την έκρηξη του τουρισμού, την επομένη χρονιά της προβολής του, στην Κρήτη. Μάλιστα η ταβέρνα των ηρώων Νίκου και Ελένης Βασιλάκη υπάρχει ακόμα στην Ελούντα με το όνομα "Ferryman Taverna"
Μια εξαίσια ιστορία με στοιχεία αρχαίας τραγωδίας και ρομαντισμού η οποία παραμένει ενδιαφέρουσα και ύστερα από 35 χρόνια από την αρχική προβολή της.


Το 1977 το BBC συνεργάστηκε με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τα γυρίσματα μιας επιτυχημένης σειράς, ενός αισθηματικού θρίλερ, το «Ποιος πληρώνει τον Βαρκάρη;» (Who pays the Ferryman?) H μουσική της σειράς γραμμένη από τον Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο έγινε παγκόσμια επιτυχία. 


Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Ελούντα και αποτέλεσε το έναυσμα για την έκρηξη του τουρισμού, την επομένη χρονιά της προβολής του, στην Κρήτη. Μάλιστα η ταβέρνα των ηρώων Νίκου και Ελένης Βασιλάκη είναι αυτή με το όνομα «Ferryman Taverna», η δική μας.


O επιτυχημένος σεναριογράφος Michael J. Bird δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα, την ιστορία της και την πλούσια μυθολογία της.
Το 1975 κατά την διάρκεια των διακοπών του στον Αγ.Νικόλαο της Κρήτης άκουσε έναν τουρίστα συμπατριώτη του να αναφέρει ότι είχε να έρθει στο νησί από τότε που πολέμησε με τους Αντάρτες στον Β' παγκόσμιο πόλεμο. 
Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα της πιο επιτυχημένης του σειράς, ενός αισθηματικού θρίλερ, που ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια.Ο 'Αγγλος επιχειρηματίας Alan Haldane πολέμησε με την Ελληνική Αντίσταση κατά την μάχη της Κρήτης και έγινε μια μυθική φιγούρα γνωστός σε πολλούς Κρητικούς με το όνομα Λέανδρος.


Τριάντα χρόνια μετά έχοντας χάσει την επιχείρηση του και την γυναίκα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα αποφασίζει να επιστρέψει στην Κρήτη για να βρει την πρώτη του αγάπη, την Μελίνα.
Και η ιστορία ξεκινάει... αλλά ο Haldane δε θα μπορούσε να διανοηθεί τις συνέπειες της επιστροφής του και τα τραγικά γεγονότα που θα επακολουθήσουν. Ζήλεια, μίσος και εκδίκηση οδηγούν σε βεντέτες και δολοφονίες. 


Το BBC συνεργάστηκε με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για να μοιραστούν τα έξοδα της παραγωγής.Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στη Ελούντα της Κρήτης υπό την σκηνοθετική ματιά του William Slater και το καστ αποτελείτο από Άγγλους και Έλληνες ηθοποιούς.
Annika Zeferis (Betty Arvaniti)
Alan Haldane (Jack Hedley)
Elena Vassilakis (Maria Sokali)
Nikos Vassilakis (Nikos Verlekis)
Matheos Noukakis (Takis Emmanouel)
Έπαιζαν επίσης:
Ariadne (Marina Sirtis)
William Hebden (Jack Watson)
Jo Hebden (Lalla Ward)
Dimitrios (Kostas Passalis)
Lorna Mathews (Ann Lynn)
Petros Matakis (Steve Plytas)
Tony Viglis (Gareth Thomas)
Father Nikolaos (Costas Baladimas)
Xenophon Hasapis (Nikos Kouros)
Duncan Neve (Patrick Magee)
Mary Cooper (Elisabeth Chambers)
Leonard Cooper (Allan Mitchell)
Samantha Ross (Sally Knyvette)
Doctor (Kevork Malikyan)
Georgios Kaladis (Lambros Kotsiris)
Maria Kaladis (Anastasia Divoli)ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ
Published by ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Si vous n'avez pas eu la chance de prendre dans tous.
Follow us Google+.

Επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αποδούλου

Υμνοι και μελωδίες στο πνευμ. κέντρο Παναγίτσας

Καφενείο αναμνήσεων - Το άγαλμα της Ελευθερίας

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Δείτε τα δημοφιλή άρθρα της εβομάδας

Ανακαλύψτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα

Σας προτείνουμε να δείτε

Γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Ν.Καζαντζάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας

Powered by Blogger.