Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ

Αύριο Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 12.00 το μεσημέρι οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς (σύλλογοι διδασκόντων με την κάλυψη της ΕΛΜΕ που κήρυξη στάση εργασίας) και οι μαθητές των δύο σχολείων οργανώνουμε κινητοποίηση, με πορεία διαμαρτυρίας από το Καπετανάκειο στη Περιφέρεια και τον Δήμο.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καλεί όλους να συμμετέχουν και αναφέρει αναλυτικά:
"Ύστερα από οκτώ χρόνια το κτηριακό πρόβλημα του Καπετανάκειου, του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, παραμένει ΑΛΥΤΟ.
Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε παράγκες στο χώρο της αυλής. 
Πάνω από 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί στριμώχνονται σε λίγα τετραγωνικά που έχουν  μείνει για προαύλιο, δίπλα στο ερειπωμένο γιαπί, πλάι στις λαμαρίνες περίφραξης, μέσα στη σκόνη, με καθημερινό κίνδυνο για το χειρότερο ατύχημα (από τύχη πέρυσι στη κακοκαιρία ιπτάμενη λαμαρίνα δεν χτύπησε κάποιους)!
Δεν θα περιμένουμε άλλο.


Για να απαιτήσουμε από κάθε αρμόδιο,

ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Ξεπέρασμα κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου και άμεση εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου.
Να ενημερώσουμε, πως η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Κάθε άλλη αναβολή θα τη θεωρήσουμε σαν ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν.
Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές με τη συμμετοχή μας  να δείξουμε την απόφαση μας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας..
Καλούμε όλους αυτούς που πέρασαν τα μαθητικά τους  χρόνια στο Καπετανάκειο να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους  με τη συμμετοχή στη πορεία.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, που έζησαν και ζουν το εμβληματικό αυτό κτίριο σαν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, να είναι μαζί μας στον αγώνα για να παραμείνει ΣΧΟΛΕΙΟ.
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου - Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 1ου Λυκείου"


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............