Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 η Ομάδα Θεάτρου της ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα θα παρουσιάσει τη Κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 9:00 μ.μ. και στις 17 Νοεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Αντωνίου Βορεάδη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο στις 7:30 μ.μ. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Ομάδα Θεάτρου Ίριδα είναι μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε το 2015 από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών Ίριδα. Τα μέλη της ομάδας και ηθοποιοί  στο θεατρικό έργο, είναι γυναίκες που με μεγάλο ζήλο και αγάπη για το θέατρο συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού.

Η Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Γυναικών Ιριδας κα Ρένια Δρόσου δήλωσε: «Είναι σε όλους γνωστό ότι η πολιτιστική δράση, δηλαδή το θέατρο, η μουσική,  οι συναυλίες, το συγγραφικό έργο, τα βιβλία, ο κινηματογράφος κ.λ.π. αποτελούν συνιστώσες της πολιτισμικής ανάπτυξης του ανθρώπινου γένους, μαζί με την πνευματική καλλιέργεια, δηλαδή τις αξίες, τις παραδόσεις, την παιδεία, την μόρφωση και την αισθητική. Αυτές λοιπόν οι συνισταμένες διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων κατά τόπους και έτσι καταδεικνύεται η σημασία του πολιτισμού στη ζωή τους. Στα πλαίσια αυτά, η «Ίριδα» θεώρησε ότι το όφειλε στον τόπο μας να αναλάβει πολιτιστική δράση, να δημιουργήσει την ομάδα θεάτρου «'Ιριδα» και να παρουσιάσει αυτή την παράσταση.
     Είναι η πρώτη φορά που στο Συλλογό μας δημιουργείται μια τέτοια ομάδα. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έχουμε περάσει τόσο καλά που έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε την θεατρική μας δράση με ετήσιες παραστάσεις.
     Ευχόμαστε όλες και όλοι να απολαύσουν την επίκαιρη παράσταση μας και να διασκεδάσουν μαζί μας με πολύ γέλιο. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για την πολύτιμη συνεισφορά της στην πραγματοποίηση των παραστάσεών μας».

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΥΑΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ O Γιώργης Ξυλούρης ο Ψαρογιώργης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το δασικό χωριό της Κάτω Σύμης - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............